Hi.

Welcome to my blog. A crazy mum with her crazy son and then there's the cat. Travels, tips, everyday things - all in a big warm blog.

 Hope you have a nice stay!

"Om de hugger ner ditt träd ...

"Om de hugger ner ditt träd ...

... hur ska du hitta hem igen?"

"Tsatsiki, farsan och olivkriget" 

Tsatsiki har åkt till farsan över sommarlovet men möts av ett hot om att olivlunden ska jämnas med marken. Och Alva säger att så länge hans olivträd står kvar, kan han alltid hitta sin väg hem igen. 

MyOlive1.jpg
MyOlive2.jpg

Och här är mitt olivträd. Guiden frågade om jag ville se olivlundar, japp, det är klart jag vill! Och rakt ut i obygden och uppåt i bergen försvann vi. Efter en mycket skumpig sista bit på grusväg så stannar han och säger Welcome to my piece of paradise!  

Framför mig sträckte sig kilometervis med olivlundar. En av dem är hans. Och jag gick där och klappade på träden och mummlade You will always find your way home.  

 

MyOlive3.jpg
upload.jpg

Pick one. It's yours. 

Och här står hon. Lika vild som jag. Böjd åt alla håll som om hon dansar i vinden. Sticker ut för att nå solen. Vägrar ge sig utan bara fortsätter att växa. Och hon är stark, hon har stått här i många år och kommer fortsätta söka solen, dansa med vinden. Men nu är vi länkade, hon och jag. Nu kan jag för alltid hitta min väg hem, jag också.   

Olivegarden1.jpg
upload.jpg
Oj, vad ni gör mig glad

Oj, vad ni gör mig glad

Out and about

Out and about