Hi.

Welcome to my blog. A crazy mum with her crazy son and then there's the cat. Travels, tips, everyday things - all in a big warm blog.

 Hope you have a nice stay!

Oj, vad ni gör mig glad

Oj, vad ni gör mig glad

Hej fina, fina ni!

Om ni bara kunde förstå hur tacksam jag är över att ni stannar kvar, trots att inläggen kommer allt mer sporadiskt. Jag lovar att ändra på det. Men det blir så där, när man kommer tillbaka. När man varit någonstans som är så fantastiskt att orden inte räcker till. När man landar i lägenheten igen och tänker Var allt en dröm? 

Tillbaka i kalla Sverige igen. Jisses vilken chock jag fick när vi väl landade på Kastrup igen. Inte nog med att flyget från Chania blev försenat, tåget från Kastrup var också försenat, så där stod vi mitt i natten och frös så tänderna skallrade. Och ingen information så klart. Tillbaka i Lund hade jag missat sista bussen hem, så jag satte mig helt sonika i en taxi och sa Kör! 

Och nu har det redan gått 10 dagar sedan jag lämnade mitt andra hem. 10 dagar. Ingen tid alls och ändå känns det som en evighet. Och saknaden är så enormt stor, så enormt överhängande, så enormt nära hela tiden. Jag saknar allt, från Kretagrannens skällande hund och vespafantasterna som viner förbi mitt i natten som en ilsken geting, till solen, maten, värmen, vännerna och så klart Guiden. Jag saknar dofterna, språket, vinden, även om jag faktiskt fick vind så det räcker och blir över denna resan - herregud vad det blåste! Men det är höst även där. 

 Kretansk höst i bergen.

Kretansk höst i bergen.

Dessa berg alltså. Dessa färger. Jag lovar att jag ska berätta mer. Jag har massor mer att visa er. Men just nu måste orden få landa. Jag måste landa. Jag måste hitta höstrutinerna för mig och Jonte. Vi måste rusta oss mot kallare väder och vi måste sätta upp nya mål och drömmar inför vintern. Och åka till London, vi måste åka till London också! 

Men jag finns här, lite så där i bakgrunden just nu, vårdandes mina råa känslor och skavande saknad. 

 Svensk höst.

Svensk höst.

Next stop Harry Potter

Next stop Harry Potter

"Om de hugger ner ditt träd ...

"Om de hugger ner ditt träd ...