Hi.

Welcome to my blog. A crazy mum with her crazy son and then there's the cat. Travels, tips, everyday things - all in a big warm blog.

 Hope you have a nice stay!

När man längtat så länge

När man längtat så länge

Kan man få jetlag av att "bara" flyga till London? I så fall är jag det nu, jetlaggad. Min stora mjuka säng, som jag hade saknat den! Sov som en liten gris i natt, varmt täcke, mjuk madrass och sköna kuddar. Jag tror jag börjar bli gammal, jag älskar att resa men måste ha en skön säng. Jag som både hajkat och tältat och sovit i grankojor, den tiden är väldigt förbi nu.

Och idag kom mamma och pappa på besök med vänner till familjen och min efterlängtade tavla från mormor kom äntligen hem. Tavlan som jag älskat ända sedan jag var liten och låg i tältsängen och drömde om att lyssna på tranorna i de kinesiska bergen. Denna tavlan var det sista jag såg när jag somnade och den första synen när jag vaknade. Tillsammans med tedoft från köket och mormor med skorpor och radion på. Den där varma känslan av att vara hemma. Älskad och saknad. Varma kramar och hennes mjuka hand mot kinden. Hennes halvskånska röst och alltid danska nyheter på tv:n.  

Och nu är den uppe. Och tavlan får ett nytt liv, en ny mening och ska följa mig nu. Från Kina till Malmö, till Varberg och tröst in i det sista, ner till Lund och lika speciell för mig som för henne. Jag var den enda som ville ha den och den var det enda jag ville ha från mormors lägenhet.  

Nu flyger tranorna vidare. Och jag hoppas att du tycker den passar bra här, mormor. Älskar och saknar dig, nu och för alltid. 

När jag inte räcker till

När jag inte räcker till

Nördarna är i Svergie igen