Hi.

Welcome to my blog. A crazy mum with her crazy son and then there's the cat. Travels, tips, everyday things - all in a big warm blog.

 Hope you have a nice stay!

(Like) A kick in the head

(Like) A kick in the head

Med saxen som pensel - Karen Bit Vejle. Utställningen kan ses på Malmöhus Slott fram till den 11 september.

Med saxen som pensel - Karen Bit Vejle.

Utställningen kan ses på Malmöhus Slott fram till den 11 september.

Jag kan ju inte bara semestra i den där arenan, så jag passade på att smita till Malmö och träffa mamma på lunch och utställning på muséet. Jag har helt glömt av hur kul det är att gå på muséet och på utställningar. Det blir inte så mycket sånt när man är ensammamma. Det är synd.

 

Freij möter Oddner. Fotografen Sandra Freij har dels gjort sin egen tolkning av Georg Oddners modefotografier, dels utgörs halva utställningen av hans originalfotografier.  Utställningen kan ses fram till och med 13 november. 

Freij möter Oddner. Fotografen Sandra Freij har dels gjort sin egen tolkning av Georg Oddners modefotografier, dels utgörs halva utställningen av hans originalfotografier. 

Utställningen kan ses fram till och med 13 november. 

Att se någon annans foton är väldigt inspirerande. Speciellt när jag vet att personen som tog dessa, inte hade samma teknologi som vi har nu. Tänk att få stirra med luppen över dessa foton, hitta det bästa, Titta på olikheterna, likheterna, skuggorna, de olika nyanserna av svart-grått-vitt. Jag önskar att jag var bättre på att ta svart-vita bilder. Kanske är det något jag kan träna på under hösten och vintern, när det mesta är grått ändå? 

Andras passioner är inspirerande. Att kunna se hur mycket tid, själ, tanke och hjärta som ligger bakom ett verk. Och samtidigt får min egen hjärna vila. Jag tittar på de sköra pappersklippen i silkepapper och de ljusa och mörka kontrasterna som delar på platsen i en fotoruta och jag slipper tänka. Jag kan bara få förlora mig i att se något genom någon annans ögon. Och i utställningen Randigt, rutigt, prickigt (bilden i headern) där Oddner fortsätter, blir min hjärna genast aktiv igen, för att kunna urskilja det randiga mot det rutiga och färgkombinationen av rött och rosa. Ungefär som att få en överdos av koffein och darr-skrattande känna att man kan ta sig an hela världen! Eller i alla fall spela Twister på ett museum (bild på Instagram).

Ja, nu är jag igångkickad och redo för hösten! Tänk vad jag ska snöa in mig på svart-vitt och prickigt!

 

Alltså, är du seriös?

Alltså, är du seriös?

Att ha semester i en gympahall

Att ha semester i en gympahall