Hi.

Welcome to my blog. A crazy mum with her crazy son and then there's the cat. Travels, tips, everyday things - all in a big warm blog.

 Hope you have a nice stay!

Att titta tillbaka

Att titta tillbaka

Lavendel3-web.jpg

Det roligaste med att skapa den här bloggen är att jag äntligen tagit mig tid att titta på foldrarna på den bärbara hårddisken. Efter en konversation igår, slog det mig att jag började med Mamman I Stan när vi flyttade från "Familj" till "Ensamstående mamma". Men att backa tillbaka bloggen så långt bara för att titta på bilder, verkar väldigt jobbigt tycker jag, så därför sitter jag och packar upp alla zip-filer som jag har flyttat från datorer, mobiltelefoner och iPads. Tänk så mycket kort man har, bara liggandes där i en liten fil. Det hade aldrig funkat om vi hade kvar de gamla analoga kamerorna, yikes! 

Bilderna ovan är från 2013, det känns inte så långt bort, eller hur? Men bildmässigt för mig är det eoner sedan. Tänk att en bild kan kasta oss tillbaka i tiden på det viset. Glada minnen eller sorgliga minnen, allt kommer tillbaka och känns lika starkt som då, precis i det där ögonblicket när bilden togs. 

 

Eller som de här, från 2012 när jag hade dille på collage och svartvita foton. Och precis börjat skolan - ser ni, skolböckerna från första terminen. Och jag hade börjat redigera mina foton på allvar. Tänk att det redan gått fyra år. Trots att jag fortfarande kan känna nervositeten när jag började skolan eller den otroliga trötthet som höll mig i ett grepp hela julen. 

Det är bra att titta tillbaka då och då. Om inte annat för att påminna sig själv om hur långt man kommit och hur mycket man gjort. Och för att inte glömma var man kommer ifrån och vart man är på väg. Undrar vad jag kan hitta mer bland de gamla fotona?!

Att säga god natt

Att säga god natt

Att byta hem

Att byta hem