Hi.

Welcome to my blog. A crazy mum with her crazy son and then there's the cat. Travels, tips, everyday things - all in a big warm blog.

 Hope you have a nice stay!

Attans, jag har glömt Birka nr 2!

Attans, jag har glömt Birka nr 2!

Alltså, nu har det nog varit ganska mycket i huvudet - jag har ju helt glömt visa bilderna från Stockholm. 

Vissa av er kommer kanske ihåg att jag blev testpilot förra året för att kryssa 22 timmar med Birka och attans vad kul vi hade, Väninnan och jag! Så när det kom ett litet mail om att vi skulle få kryssa gratis igen började det bokas flygbiljetter, hytter och tre-rätters. 

 

När Väninnans tåg äntligen kom in till stationen så tyckte Stockholm att det räckte med vackert väder - himlen öppnade sig och där blev vi stående. Hon var så klart rizzlad med paraply men det var minsann inte jag, så vi trängde in oss med alla andra under det lilla takskydd vi kunde hitta. Och mitt minne var redan dåligt innan (lyckades glömma när hennes tåg skulle komma in, trots att jag hade det på sms - frågade henne fyra gånger medan jag stod och väntade och tillslut satte alarmet på telefonen igång...men det hade jag också glömt att jag hade ställt när jag pratade med henne en vecka innan...) så mobilladdaren låg hemma och mobilen höll på att dö så jag ville hitta ett ställe där man både kunde dricka kaffe och ladda mobilen. 

När regnet väl slutade så började vi gå uppåt stan och efter mycket fniss om turister och kameror och kullerstenar och väskor, så hamnade vi i Gamla Stan, där det var ändå mer turister, så klart. 

Ett liitet ställe en tvärgata från turisterna såg mysigt ut och namnet Lazy House Café - toppen! Där tog vi ett par filtar, två bord ute, kopplade upp datorn med Väninnans mobilladdare och gick lös på deras smoothiemeny. Och där blev vi sittande. I timmar! Lyssnade på Hare Krishnas som gick förbi, förundrades över hur högt folk pratar på Skype (utan hörlurar) på offentliga platser. Återkopplade allt som hänt sedan vi sågs sist (typ månaden innan vid påsk) och så lite skvaller på det, ni vet, sånt där som man bara kan prata med någon om, som man känt nästan hela sitt liv. 

Ja, regnet höll sig borta sen och vi fick en fantastisk utsikt från hytten och under middagen. Tyvärr var det ruskigt kallt ute på däck så kameran fick faktiskt stanna i hytten och mobilen fick jobba lite mer (vissa bilder ska vi inte visa, som när jag kör bil i något sånt där spel som står uppe lite överallt) och ja, denna resan blev bättre än den förra. 

Det är livet det, bästa vännen, skratta så kinderna gör ont och sjunga och dansa tills de stänger baren. Får nog ta och prata lite med henne när hon kommer ner på torsdag, tror vi behöver åka båt snart igen. 

Agios Nikolaos

Agios Nikolaos

Asch, vad sägs om lite mer Kreta?

Asch, vad sägs om lite mer Kreta?