Hi.

Welcome to my blog. A crazy mum with her crazy son and then there's the cat. Travels, tips, everyday things - all in a big warm blog.

 Hope you have a nice stay!

Skruttbullen

Skruttbullen

upload.jpg

Alltså seriöst! Den här har jag gjort! Inte fotot, barnet! 

Jag fick diagnosen Endometrios 1996. Det fanns ingen information att få då och Google var inte ens uppfunnet än. Jag fick låna ST-läkarnas informationsvideo av min dåvarande läkare och den var under all kritik dålig. 

Fy vilket helvete mitt liv blev... Jag tillhör den där minsta procenten som det absolut inte finns något att göra med. Ingenting funkar och alla operationer gör att mitt inre växer fast i sig själv. Jag har tagit varenda medicin de kommit med, testat varje "kur", legat där på operationsbordet fler gånger än jag vill minnas. Jag har gjort allt. Men min kropp vill inte ha hjälp eller så förstår den för dåligt att jag faktiskt försöker hjälpa till och motarbetar alla mina försök.  

Nu har jag lärt mig leva med det, med smärtan, med medicinerna, med den ständiga tanken på om jag ens kan ta mig ur sängen. Jag har kommit över min rädsla för att få cancer av mina mediciner, för livet utan dem är inget alternativ.

Och gravid blev jag ju inte heller. Fyra år fick vi vänta. Fyra år med missfall och grusade drömmar. Tills jag en dag ringde samtalet till kliniken och bad om hjälp. Och efter nio månader med mer mediciner, väntan och möten så fanns han där - som ett litet plus på en sticka. 

Det är snart 10 år sedan jag fick hålla honom för första gången. Min läkare kom in bakom det gröna skynket som var uppsatt mellan henne och mig och sa att hon även klippt loss mina äggstockar som satt fast i bukväggen, när hon ändå var där inne och plockade ut kanelbullen. Och jag vet att jag stammade fram ett tack. Tack för att jag fick två operationer i en. 

Nu är det också 10 år sedan någon tittade in där inne och hade lite koll på hur det såg ut. Numer kan jag bara känna hur mycket problem där är. Men jag har slutat bry mig. Inte för att jag är "fisk" utan för att det tar för mycket tid från mitt liv. Vad är smärta när man får pussa den här skruttbullen god natt? Vad är alla sprutorna mot att höra honom kalla mig mamma? Ingenting, jag hade gjort exakt samma val idag.

Min älskade kanelbulle! Du är värd mer än livet och jag älskar dig till månen och tillaka!

upload.jpg

Sorg och saknad

Snabbmat a la matkasse

Snabbmat a la matkasse