Hi.

Welcome to my blog. A crazy mum with her crazy son and then there's the cat. Travels, tips, everyday things - all in a big warm blog.

 Hope you have a nice stay!

Sorg och saknad

upload.jpg

Vissa stunder vill jag bara stanna tiden. Som när lillis vaknat och kommer och kryper upp hos mig i soffan, vi drar filten om oss och bara sitter där. Eller den där perfekta solnedgången eller den där stunden när man känner att precis allt är möjligt. 

De stunderna har inte varit regelbundna den senaste tiden. Allt som hänt sedan jag kom tillbaka från Kreta i juli så känns livet som en dimma, som om jag inte riktigt varit vaken eller ens sovit. Som om tanken och kroppen stannade men tiden fortsatte att gå. 

Jag kan inte riktigt "hoppa igång". Jag ville egentligen bara komma hem, bryta ihop av saknad och sen kicka igång igen - som varje gång jag kommer hem från ön. Men istället kastades jag rakt in i min mormors sjukdom som snabbt övergick till att hon inte fanns mer. 

Just nu känns sorgen och saknaden efter mormor överväldigande. Som om den aldrig kommer minska, som att jag aldrig kommer bli riktigt hel igen. Tiden läker inga sår men efter hand slutar såren blöda lika lätt. Just nu önskar jag att jag redan var där. Så jag kan bli mig själv igen. Så jag kan bli glad igen. Få tillbaka kontrollen över livet, yogan, maten, sömnen och allt annat som man ska ha kontroll över. 

Jag försöker höra min KBT:aes röst i huvudet för att minska raspigheten i huvudet men just nu kan jag inte tänka på något annat än känslan av hennes hand mot min kind, värmen, den mjuka huden.  

Gud vad jag saknar dig, mormor. Jag önskar jag kunde frusit tiden när vi sågs sist bara för att få känna din hand igen. 

Sjuk på riktigt-riktigt

Sjuk på riktigt-riktigt

Skruttbullen

Skruttbullen