Hi.

Welcome to my blog. A crazy mum with her crazy son and then there's the cat. Travels, tips, everyday things - all in a big warm blog.

 Hope you have a nice stay!

Mitt lilla fejs och jag

Mitt lilla fejs och jag

Jag gillar inte att vara smurfblå. Det är jag på vintern i Sverige. Jag hatar det. Blå kläder kan jag gärna ha men den där vitgrå nyansen mitt ansikte får när solen försvinner från norr, nej, det funkar inte. Nu har ju i och för sig släktens vita hårstrån börjat visa sig också. Och det kanske jag ser fram emot, inte just nu, jag känner mig lite för ung för att bli vithårig men sen när jag liksom blivit äldre. Då tar jag tacksamt emot det vita istället för det gråa. 

För ansiktet har jag inte hittat något kul alls. Eftersom jag inte kan (eller vill) sola solarium och jag hatar att känna mig sminkad, så har jag liksom fått anamma den där smurftonen och försökt låtsas som om jag är helt okej med den. Men nu vet ni att det är jag alltså inte. Jag har en underbar favorit dock, när jag ser ut som här ovan, solbrun och avslappnad i värmen. Den kommer från The Body Shop och heter InstaBlur. Älskar't! Som ett litet Instagramfilter i en liten tub, what's not to love liksom? Och nu hade de ju medlemsdagar förra veckan så jag knallade in för att uppdatera med en ny tub. Och som vanligt hamnar jag framför sminkhyllorna och tittar, klämmer, känner, drömmer om att den där blekfisen som tittar tillbaka ur spegeln bara kunde gå och dra något gammalt över sig. Så jag tar mod till mig, hugger tag i en expedit och frågar vad hon rekommenderar. Huh... Hon verkade tyvärr inte ha så mycket koll alls utan erbjuder mineralpuder. Njaaa, om man har grova porer som jag, så ska man inte använda puder, oavsett... Så jag säger det lite snällt och frågar om ett annat alternativ. Nej, då finns bara de här krämerna och så pekar hon på en hylla. Jag ger mig, jag tackar för besväret, tar min InstaBlur och ser en annan tub med lättfärgad ansiktskräm. Frågar om den och hon säger att den är så klart lättare i konsistensen än den andra hon visade innan och jag ler snällt och säger att det var ju precis det jag letade efter. 

Ja, det är inte lätt idag. Att vara lite för gammal och jobbat inom service hela sitt liv och sen komma ut idag och behöva hjälp och bara mötas av personer som "bara jobbar där". Var blev expertisen av?

 

Mitt fejs.jpg

Fortfarande inte övertygad men ibland får man chansa liksom, eller hur? Och ser ni, jag har till och med inhandlat en sån där make up-svamp som alla pratar om, även om jag själv inte kan förstå hur den ska kunna revolutionera mitt sminkanvändande. Än så länge så känner jag väl nja, inte säker på om den smurfblå färgen inte passar bättre till denna bleka lekamen. Känner mig otroligt sminkad och lite för rosa i ansiktet, trots att jag valde den ljusaste nyansen. Men jag ger mig inte än. Jag är nog ganska ovan efter nästan 20 år utan mer smink än mascara, eyeliner och ögonbrynsfärg. 

Vad har ni för tips för att slippa vinterblekheten? Något som passar en kvinna i yngre medelåldern? 

Malmöfrisör + Barnfonden = Sant!

Malmöfrisör + Barnfonden = Sant!

Mrs Darth Vader

Mrs Darth Vader