Hi.

Welcome to my blog. A crazy mum with her crazy son and then there's the cat. Travels, tips, everyday things - all in a big warm blog.

 Hope you have a nice stay!

Att ha landat

Att ha landat

Hur går det? Har ni landat än efter min lilla hemlis? 

Vill ni veta mer? Det kommer. Jag har bara några högst förvirrade bilder från my place just nu eftersom det ska fixas iordning med ny färg på väggarna och det finns inga möbler eller någonting där. Men jag kan berätta lite mer i alla fall. Om ni vill?

Jag delar lägenhet med en tjejkompis. Hon heter också Maria, väldigt praktiskt men inte så förvånande kanske, det är ändå Grekland vi pratar om liksom. Hon har två supersöta hundar, Jonte kommer älska dem. Vi delar på en stor lägenhet vilket betyder att vi har gemensamt badrum, hall och kök (stooort kök) och för mig så passar detta helt suveränt just nu. Inte nog med att det är en underbar tjej, det finns hela tiden någon där och jag behöver inte be mina vänner svänga förbi för att se om mina saker står kvar eller om det har hänt något. Det kommer också betyda att risken för kackerlackor och annat småäckligt, inte heller kommer invadera stället, eftersom någon hela tiden rör sig runt omkring. 

Min del består av ett jättestort (ok, tänk helt annan typ av stort nu, det är ändå ett helt annat land vi pratar om) rum. Vi har egen balkong, inbyggda bokhyllor på två väggar (rummet är långsmalt) och tja, det är det. Eftersom det inte finns en pinal där inne så finns det liksom inte så mycket mer att berätta. Köket är stort och ombonat, från det kommer man ut på en annan balkong med trappa ner till gården (som vi också delar på) med citronträd och insynsskydd. Det är lite roligt byggt huset, för från gatan bor vi på bottenplan, men från balkongerna så bor vi på andra plan. De har liksom grävt ner trädgården en gång i världen, eller hur man nu ska förklara det. Superpraktiskt i alla fall eftersom vi är helt själva där nere. 

Vi bor mitt smack in town, typ. Det är tre minuters gångväg ner till Old Town och en minuts gångväg till torsdagsmarknaden. Två minuter från min andra väninnans jobb, Barrio The Neighbourhood Café (säger inte så mycket för er som inte varit där men dock). Och pris kommer jag inte diskutera i bloggen eller någon annanstans, men jag har fått en extremt bra deal. 

Jag kan fortfarande inte tro att det är sant, det låter kanske konstigt att man kan vara så lycklig över att dela lägenhet ("bara" ett rum liksom) med en annan människa men detta är toppenlösningen för oss. 

Men nu är jag alltså i Sverige. Jobbet har dragit igång igen (ganska skönt faktiskt) och vädret... Nja, vi hoppar över det samtalsämnet, eller? Sonen kör sommarlovsfasoner, ute sent med grannpojkarna och vaknar sent på morgonen, precis som det ska vara. 

 På kollo hos mormor och morfar. Alla måste skriva i gästboken.

På kollo hos mormor och morfar. Alla måste skriva i gästboken.

Nästa vecka drar i alla fall Lundalägret igång så då får han lite annat att tänka på. Fyra dagar med intensiv innebandy - underbart! Och jag får lite mer lugn och ro här hemma för att riktigt kunna koncentrera mig på jobbet. För det är lite svårt när ytterdörren öppnas och stängs, Nerfkrig runt knuten, kickbikes åt höger och vänster och ena minuten så är jag flerbarnsmamma och andra minuten så är jag ensamma mamman för att sonen har försvunnit in någonstans. Men det är så det ska vara när man snart är elva och det är sommarlov. 

Fast nästa sommar lämnar vi det här regnlandet och drar till solen så länge vi bara kan. 

Orden kommer sakta tillbaka

Orden kommer sakta tillbaka

Another life

Another life