Hi.

Welcome to my blog. A crazy mum with her crazy son and then there's the cat. Travels, tips, everyday things - all in a big warm blog.

 Hope you have a nice stay!

Årskrönika eller "Vad hände egentligen 2015?"

IMG_20141003_205829IMG_20150311_18020620150422_165459

2016-01-01.

Så var vi inne på det nya året. Hoppas ni alla hade en underbar nyårsafton, det hade vi, som vanligt. Underbara människor, underbart god mat, massor av skratt och ungar som flyger in och ut genom dörren mot skogen oavsett väder. För tredje året i rad sitter vi här i sofforna och myser så där dagen efter och hämtmaten är på väg. Och jag vet inget bättre sätt än att börja ett nytt år. Sakta, lugnt och med fina vänner.

Jag har aldrig skrivit en årskrönika i bloggen. Därför tänkte jag ändra på det nu, för 2015 var ett mycket speciellt år för mig. Inte bara att jag fyllde 40, vilket jag faktiskt sett fram emot, men jag tog tillbaka mitt liv. Jag gick från att bara existera som mamma och arbetskamrat, till en kvinna som började utmana sig själv, ta sig utanför sin comfort zone och ta lite risker. Jag började ta lite mer plats, höja min röst lite högre och vara lite mer rakryggad. Jag insåg mitt eget värde, jag insåg hur mycket jag redan åstadkommit både på egen hand och med hjälp av familj och vänner. Jag har alltid varit dålig på att be om hjälp men valde att göra det i år. Jag tackade ja till fler skrämmande saker än jag någonsin gjort förr. I alla fall under den senare halvan av året.

Bok05Bok12

Kanske började det här med vår nya familjebibel som kom från Kanada. Att se på ens liv genom någon annans ögon. Att läsa vad någon annan skrivit om min vardag. Chansen att både se bakåt från var man har kommit, till att se vad man gör för framtiden genom min son. Ja, jag tror att insikten vaknade sakta genom Judys vackra skapelse av vårt liv.

ESC2015Mor&Son

Vänner!

Jag är ingenting utan mina vänner. Och jag älskar er alla. Ni håller mig sann mot mig själv och andra. Ni peppar, stöttar och hjälper mig att finna nya vägar. Och jag hoppas att ni vet, hur mycket jag älskar er!

Sonen!

Denna vackra lilla själ som ger så mycket kärlek, livsglädje och styrka. Som är både liten och stor, som kompletterar mig och som utmanar mig (och mitt tålamod!) lika mycket som jag utmanar honom. Så fin du är, mitt älskade hjärta! Du är det bästa jag någonsin gjort.

Crete01Crete13

Kreta!

Den första stora utmaningen jag gjorde var ju att sätta mig på ett flygplan. Och det var länge sedan jag kände sådan ångest som jag gjorde timmarna innan vi skulle till Kastrup. Men större glädje än detta var svårt att nå under året som gick. Jag är så tacksam för den lilla handen som tryckte min på planet för detta hade jag inte velat missa för allt i världen. Ett underbart gäng, en underbar vecka, sol och bad och det vackraste bröllopet jag någonsin varit på. Och det jag fick med mig hem, var inte bara minnen utan vänner för livet och en kärlek som kommer vara för evigt. En bit av mitt hjärta har stannat på den vackra ön.

Crete20Crete29

Jaha, då har vi redan kommit igenom halva året. Vad hände sen då?

Jo, sen kom födelsedagen, ett smärtsamt beslut om att byta jobb och en väldigt ledsen kvinna som kämpade envist mot arga påhopp och förtal. But even this will pass - och det gjorde det! Och under tiden tog jag tag i andra delar av mitt liv, för att kunna komma vidare i min utveckling och gå mot ett sundare jag.

IMG-20151010-WA0001Yogicollage1

Denna resan har nog varit den tuffaste detta året. Min "Vikt- och må-bra"-resa.

Det är skrämmande att säga till sig själv "Det här fungerar inte!"  Att sedan göra något aktivt åt att må bättre, är minst lika skrämmande, för nu blir det väldigt tydligt att målen ska uppnås och om man inte lyckas, så blir fallet så mycket högre. Med en otrolig motivation som jag fortfarande inte är riktigt säker på var den kom i från, kastade jag mig an denna utmaning med målet att komma ut på andra sidan, som den kvinna jag vill vara. Och det gjorde jag!

Jag är så otroligt stolt över mig själv för att jag tagit tag i mitt välbefinnande. Att jag gått ner i vikt, det syns och det är ju det lättaste beviset för redan. Men det som inte syns, är den förnyade ork jag fått, hur min kropp mår nu och hur mitt sinne är. Hur mycket mer positiv min syn på mig själv och mitt liv är. Och med mig har jag fått redskap för hur jag kan stanna här - i ett rus av välbefinnande och hälsa. Träning och mat, lycka och styrka.

IMG_3451_JMCrete10Crete12

Vilket år!

Mycket resor, både inåt i mig själv och ut från landets gränser.

Sonen har tagit lika stora steg mot ett självständigare liv, varit ensam hemma, åkt på semester, börjat tredje klass och fylla 9 år. Jag har insett att jag får lov att vara lika mycket kvinna som mamma, både åkt på kryssning och börjat flyga, poserat framför en kamera, flyttat till Lund, lärt mig mer om mina medmänniskor och om mig själv, valt att se sanningen rakt i ansiktet och ta ansvar för att må bra. Och nu ligger ett helt nytt år framför oss. Med helt vita sidor som ska fyllas med minnen och upplevelser. Både vila och fart, delmål och mål, styrka och eftertanke.

Välkommen 2016! Det kommer bli ett bra år!

Me new years eve

Att visa upp lite detaljer

Leva livet och ny kalender