Hi.

Welcome to my blog. A crazy mum with her crazy son and then there's the cat. Travels, tips, everyday things - all in a big warm blog.

 Hope you have a nice stay!

Att anlägga en trädgård

   

 

Trädgård1Trädgård2 Trädgård3

 

Jag och sonen gjorde slag i saken för ett par veckor sedan. Lite sent kanske, men det spelar ingen roll.

Vår granne har den vackraste altanen i hela grannskapet. Och jag har varit helt avundsjuk ända sedan jag flyttade in. Och snäll är hon också, för samma dag som flyttlasset gick, möttes jag av fina små plantor på mitt fönsterbräde - som hon hade satt där till mig för att hälsa oss välkomna.

Och denna dagen var inte annorlunda. Hon var ute och påtade i sin trädgård och jag nämnde att vi kanske skulle göra något åt vår tråkiga uteplats också. Men det ordet finns inte hos min granne och snart svämmade hela vår uteplats över av plantor som behövde komma ner i jord, så det var ju bara att hugga in. Sonen lyfte plattor av bara farten, katten trasslade in sig i varenda stol vi har och jag stod och funderade på vad som kommer växa över vad och var solen egentligen fanns i somras. Så med liv och lust, tog vi oss ann uppgiften.

Att ställa iordning den ytterst tråkiga uteplats vi har utanför fönstren varje dag.Trädgård4 Trädgård5 Trädgård6

Och så här blev det.

Och då kom regnet över Skåneland. Men, jag ger inte upp hoppet om att den ska hålla sig lika fin till vintern och kanske någon gång, snart, slutar det regna tillräckligt länge så jag kan svepa en yllefilt om mig och njuta av det mirakel vi skapade. Från gått och osammanhängande, till mysigt och ombonat.

Äntligen vet jag, hur man anlägger en trädgård.

Den där om tiden som försvann

Att ta sig tid till reflektion