Hi.

Welcome to my blog. A crazy mum with her crazy son and then there's the cat. Travels, tips, everyday things - all in a big warm blog.

 Hope you have a nice stay!

Att få presentera herr och fru Lindvall

Crete20

Jag får liksom hoppa in och visa lite av gårkvällen nu, känner jag. Bloggen kan ju inte uppdateras lika snabbt som jag knäpper bilder (333 st på 2 dagar) så vi får göra ett litet avbrott i den vanliga semesterredogörelsen för att visa brudparet.

Eftersom det är så tokvarmt här nere så går det inte att göra något mitt på dagen utan bröllopet var på kvällen, så vi skulle få med solnedgången också. Halva byn har varit inblandad i detta, alla på hotellet med halva sin släkt, flera affärer i närheten vet att det var bröllop på gång och vissa sa även att det spridit sig till resten av byn och att vi mycket väl kunde få gäster som inte stod på vip-listan. Och publik hade vi, både på hotellet och nere vid stranden. Crete21Brudparets härliga präst Magnus var klädd efter tradition i sin kaftan och vi andra.... nja, något mer lättklädda i värmen. Eftersom jag inte endast var utsedd till sångerska utan även frisyrfixare så blev det lite halvstressigt för mig innan det var dags att träffas. Sprang upp på rummet med andan i halsen och började halvskrika order till sonen om att ta på sig och fixa håret för att i nästa minut, rusa ner i receptionen och skriva ut texter (fråga mig inte varför jag inte gjorde det hemma - hade egentligen en helt annan plan än utskrifter från internet). Men 5 frisyrer senare, 1 klätt barn som fixade sin egen frissa och sen satte en hatt över alltihop, klänning på och kameran i högsta hugg, så var även jag redo för att börja. Crete22Crete23

Så blev det äntligen dags. Och medan jag sjöng "Sång till friheten" så gick hela sällskapet ner för stranden och fram till olivbågen som hade klätts för några timmar sedan.

Stormvindarna från möhippan var som bortblåsta, regnet som kom en stund i fredags vågade sig inte heller fram. Solen sken så där perfekt och vågorna skvalpade mot strandkanten. Turister och bybor tittade på, kamerakillen från spa:et kom och filmade (lovar att förklara varför senare), SysterYster till bruden ramlade av sin stol som inte var helt förankrad på plats, sonen spelade in solon, barnen grävde ner fötterna i sanden och både två och fem tårar rann.

Crete25Crete26

Herr och fru Lindvall!Crete27Och när vi kom upp till hotellet igen, så väntade champagne, fri läsk till barnen, ett öronbedövande hurrande och sen maten, grillad över olivkvistar ute på terrassen.

Men de bilderna får vänta. Nu njuter vi av lugnet.

Att se en färgexposion

Vad heter "Free kisses" på grekiska?