Hi.

Welcome to my blog. A crazy mum with her crazy son and then there's the cat. Travels, tips, everyday things - all in a big warm blog.

 Hope you have a nice stay!

Att ha sagt hejdå och loggat ut

FB_IMG_1421943817019

22Så blev det då dags att lämna det finaste gänget jag känner. I dag loggade jag ut från jobbet för sista gången.

2013 blev jag kallad på en intervju för ett sommarjobb i en reception. När augusti närmade sig sitt slut blev jag kvar, trots att jag hade ett år kvar i skolan. Jobbade och pluggade, tog hand om barn och liv, helgjobb, "lediga-dagar"-jobb, så många timmar jag kunde. Och när året närmade sig sitt slut, kom frågan om jag ville stanna kvar även under nästa år. Klart jag ville.

Examen, in på jobbet och sen drog en hektisk och fantastisk tid igång. Och nu är den över.

Det var inte meningen att sluta. Jag skulle vara kvar. Jag skulle ju fortsätta jaga läkare över regionen och hjälpa våra patienter. Jag skulle ju fortsätta sitta i mörklagda konferensrum och lyssna på diskussioner om mystiska diagnoser. Jag hade ju nått dit jag ville och så kom wild cardet - jag sökte och fick ett annat jobb. Jag sökte egentligen inte på riktigt-riktigt, jag låg ju bara här med foten i högläge och grät av smärta och tyckte att livet var allmänt jobbigt och krångligt. Men jag längtade ju tillbaka, varje minut jag låg hemma. Till de vackraste människor jag känner, till det roligaste jobbet jag någonsin haft. Men helt plötsligt står jag mellan två otroliga kvinnor, som båda bara vill att jag ska vara hos dem. Ett val som jagat mig, gett mig ångest, drivit mig till tårar. Och jag gjorde mitt val, det svåraste jag gjort på länge. För att slippa stressen jag och sonen har i vardagen, för att slippa springa till bussar och tåg, för att inte vara så trött på fredagarna utan faktiskt orka hitta på något kul, stanna kvar i stan och kanske gå på bio eller till simhallen eller hem till kompisarna. Jag valde att kunna ta en lunch med söta väninnan som jag saknar så mycket, kunna hämta sonen direkt efter skolan på varannan fredag och göra precis vad vi vill.

Men idag har tårarna rullat, avtackning med finaste presenterna och massor med kramar till alla. Idag loggade jag ut för sista gången och på måndag är jag nyast på jobbet igen.

Jag hatar att vara nyast på jobbet...

En lördag med filmmaraton och popcorn

Bara lite trasig och tilltufsad