Hi.

Welcome to my blog. A crazy mum with her crazy son and then there's the cat. Travels, tips, everyday things - all in a big warm blog.

 Hope you have a nice stay!

Att hitta sig själv igen

Crete12

Chania, vackra Chania.

Eftersom vädret i Sverige inte direkt inbjuder till varken inspiration eller utflykter, så drömmer jag mig bort till Kreta i stället. Jag får liksom inte nog av ön. Och saknaden efter vännerna och de vackra omgivningarna gör att jag räknar dagarna tills jag åker tillbaka. Just den där upplevelsen av att inte vara turist-turist, gör att hjärtat längtar lite extra. Aldrig kunde jag väl drömt om att den där semesterveckan med bröllop på stranden, skulle kunna öppna en helt ny värld för mig.

Denna sommaren öppnades helt nya dörrar för mig. Jag hoppade rakt ut i det okända och det blev starten på ett helt nytt liv. Jag har lagt saker bakom mig, jag har gått emot nya upplevelser med öppna armar, jag har hittat min röst igen och jag gör helt andra val för både mig själv och sonen. Jag känner små fladdrande fjärilsvingar i hjärtat, mina ögon är öppna och jag har bara börjat min resa. Mitt liv är mitt igen.

Crete05-02 Crete06

I oktober åkte jag tillbaka till Rethymno, ensam, för första gången i mitt liv. Jag var inte ens rädd för att flyga, jag var inte orolig när vi blev sittande där på Kastrup i flera timmar. Det kanske inte låter svårt men för mig har det varit det. Jag har varit en försiktig människa och oroat mig mycket. Men precis som något ändrades samma dag som jag fyllde 30, lika mycket ändrades när jag fyllde 40. Och jag tog tillbaka mig själv. Jag blev starkare, mindre rädd och väldigt mycket gladare. Jag har saknat mig själv.

Det är skrämmande att ta steget att bli sig själv igen. För inget kommer bli som det var förr och man måste verkligen vara ärlig mot sig själv. Jag har tagit steg som inte var lika behagliga att gå, jag har gjort mig fri från människor och tankar som inte var bra för mig. Jag har höjt min röst och lyssnat på den. Och jag har trott på de valen jag gjort, förlitat mig på att det kommer bli rätt. Det har varit ett spännande halvår. Många tårar och svåra beslut. Ändå fler skratt och fjäderlätta tankar. Mod och fruktan. Tvivel och hopp, allt måste få plats. Du måste sörja det gamla, för att kunna ta itu med det nya. Och det är vad jag har gjort nu - sörjt klart. Nu är det dags för mod.

Det gäller bara att öppna sitt hjärta och faktiskt våga ta emot den kärlek som kommer tillbaka. Livet har bara börjat.

Att våga hoppa

Att behöva en planeringskväll