Hi.

Welcome to my blog. A crazy mum with her crazy son and then there's the cat. Travels, tips, everyday things - all in a big warm blog.

 Hope you have a nice stay!

Att känna sina rötter

Bok01Bok02Bok03

Det finns något speciellt med att komma hem till mamma och pappa. Inte bara för att vi bor en bit ifrån varandra, utan den där känslan av att allt är ok igen. Att veta var man hör hemma. Någonstans där det är ok att vara precis bara jag. Någon som delar mina minnen och mina tankar. Det är inte illa det. Bok04Bok05Bok07

Att veta att vår nya Family Bible låg där och väntade på mig, gjorde det extra spännande denna gången.

Min mamma har släktforskat i flera år nu. Och jag vet inte hur hon lyckas, jag tycker att det borde ta slut på människor snart? Så stor släkt kan man väl inte ha? Men för ungefär ett år sedan snubblade hon över en släkting i Kanada och de håller tät kontakt, mamma och Judy. Mamma har skickat bilder och texter till henne och de delar numer hela livet med varandra. Vid något mail för flera månader sedan, skrev Judy att hon hade ett projekt på gång, något hemligt som mamma inte fick fråga om utan bara hjälpa till med bilder och någon liten detalj hit och dit. Naturligtvis gick denna hemlighet under namnet "The Project".

Och en dag var det klart, lagom till mammas födelsedag.

Men det kom inget... Och mamma visste inte ens vad hon skulle säga. Judy var helt inställd på att göra om alltihop, som tur var fick mamma stopp på henne, för hur hon någonsin skulle kunna göra om detta, det förstår jag bara inte! Och så en dag, när det var dags för Valborgsfirande, nästan en månad efter att "The Project" lämnat Kanada, kommer det en avi.

Jag och Gudmor satt och tittade på alla små detaljer, vände bladen så försiktigt, kände på pärlor, spets, läste texter som både är skrivna på perfekt svenska och vissa på engelska och vissa på, tja, jag vet inte, Judy-språk tror jag, där hon blandar hejvilt mellan språken. Hur hon har fått ihop detta mästerverk... jag har inga ord... Till och med mamma, som redan tittat i Bibeln flera gånger, fick nya överraskningar när jag och väninnan hittade små detaljer som hon missat. Varje sida, så genomtänkt, så vacker, så olik den andra - It's awesome! (som The Texans sa)

Bok08

Här hittade jag till exempel en sak som mamma missat. Alla ser Sigge (eller som Judy kallar honom "Ziggy" Stardust) som sitter under stolen, eller hur? Men ser ni Korven som ligger i molnet i bakgrunden? En sån där underbar handfatsbild som jag hade så många av, där han hoppat upp och till och med inte ens flyttade sig för någon, inte ens när jag satte på vattenkranen! Så lille Corvalinen blickar ner från himlen på Ziggy Stardust. Hur gulligt är inte det?

Bok09

Min mamma som aldrig vill vara med på bild i bloggen, får faktiskt acceptera att jag lägger upp hennes sida nu, för den är så fin med det lilla glashänget och bubbelbokstäverna. Bok10Bok11

Öppna dörren och kom in på den finaste skolan jag vet och där finner ni oss.Bok12Bok13

Jag önskar nästan att min fot hade haft en liten hatt och solbrillor på sig när jag låg här med bandaget och smärtan från djupaste helvetet, i flera veckor och inte kunde annat.

Det finns flera sidor, fyllda med små hemliga meddelanden, små löstagbara saker, små luckor och finurligheter. Stenar, band, hängen, spetsar, olika underlag, små ramhörn, ja, allt du bara kan tänka dig. En riktigt överdådig American Scrapbook. Vår familjebibel.

Och om någon undrar, nej jag kommer aldrig mer försöka mig på scrapbooking! Det kommer jag för alltid överlåta åt Judy!

Nedräkning på riktigt

Svimningsmånaderna är här