Hi.

Welcome to my blog. A crazy mum with her crazy son and then there's the cat. Travels, tips, everyday things - all in a big warm blog.

 Hope you have a nice stay!

Att se en färgexposion

Crete28Crete29

Alltså den där färgexplosionen som slår en när man kommer utomlands. Blommor, frukter, berg, hav, himmel - allt känns så mycket klarare i färgerna och ger så mycket starkare uttryck. Och som den färgjunkie jag är, så vill jag ha allt! Jag vill fylla mitt hem med blommorna, jag vill handla frukt och grönsaker och bli en ny Nigella eller Tina. Eller bara bli hemmafru och laga mat och baka hela dagarna. Och så vill jag ha en vespa, så jag kan lassa på alla kassarna och åka från marknaden trots att jag knappt kan sitta på sadeln på grund av alla kassarna jag har med mig med allt färsk och doftande. Crete30Crete31

Och så går man där, mellan korgar med godsaker och ser de små skyltarna med priser som skulle få svenska politiker att må dåligt. Gamla tanter med körsbär, högljudda greker som försöker överrösta varandra för att man ska komma just dit. Och jag fattar inte ett ord, men det gör inget - för det hör till känslan. Gå långsamt, känna och smaka, ta in färgerna och som vanligt, lova sig själv att skärpa sig med matlagningen så fort vi kommer hem. Men det blir aldrig samma sak. Jag får inte samma inspirationskick i huvudet när jag går i affären hemma och tittar på allt besprutat. Det går inte, känslan finns här, i rösterna, värmen och folket. Crete32Crete33

SysterYster (ja, inte min då) och jag gick långsamt mellan borden. Pratade om allt man kunde göra med det vi såg, uttryckte samma längtan av att få köpa all ost i hela världen och funderade på hur man bäst smugglar med sig olivolja hem. Och ost. Och meloner. Och vildhundsvalparna vi såg när vi kom in. Och hennes man går vid sidan om, bärandes på ett par meloner, pratar mat så man inte annat än kan älska honom och vilja försöka smuggla med honom hem också. Crete34Crete35Men lite skeptisk får man ändå lov att vara. Sonen och nya bästisen Moa är inte helt säker på om SysterYstermannen skämtar när han säger att sniglarna lever, så en noggrann titt i korgen. Och visst lever de.

Och då lovar jag mig själv, att absolut börja laga mer mat och använda alla färgerna jag sett idag - utom sniglarna. Aldrig, aldrig sniglarna, de får ligga kvar och vänta på någon grek i stället.

Möhippa del 3

Att få presentera herr och fru Lindvall