Hi.

Welcome to my blog. A crazy mum with her crazy son and then there's the cat. Travels, tips, everyday things - all in a big warm blog.

 Hope you have a nice stay!

Att vara testpilot igen

20160226_153747

Kalispera!

Nu kommer det äntligen lite livstecken från den Flygande Mamman.

Det gick ju inte att föra över bilderna från minneskortet till datorn medan jag var på Kreta och dagarna nu efter har jag (som vanligt) levt i min lilla bubbla, min lilla "Jag-vill-bara-tillbaka"-bubbla. Jag har inte ens packat upp min resväska liksom, för när jag gör det, så är jag hemma-hemma igen. Fram tills dess så kan jag låtsas att jag precis kom tillbaka.

I alla fall, jag tänkte passa på att skriva ett annat inlägg så länge.

Jag blev uttagen att prova linser via Smartson för ett tag sedan. De hade ett samarbete med LensOn och sökte testpiloter för 1-Day Acuvue Moist. Och lilla jag fick vara med!

Jag använder linser varje dag och har alltid haft månadslinser förut men har velat prova endagars istället eftersom jag upplever månadslinserna till att både skava och mina ögon blir torra efter en hel dag framför datorn men samtidigt så skiljer det väldigt mycket i pris mellan endagars- och månadslinser. Visst ska man ta hand om sina ögon, pengar borde liksom inte vara ett hinder men jag är precis som alla andra och letar så klart upp billigaste möjligt, på nätet. Och jag älskar att ha felfri syn varje timme på dygnet, sover med linserna, vaknar med linserna. Ja, jag veeet - som upplagt för trubbel...

Hur som helst, tillbaka till testpilotuppdraget! Fick mitt antagningsmail och en länk för att boka in ett syntest och jisses, smidigare system får man ju leta efter! Via LensOns hemsida kunde man leta upp partneroptiker och direkt boka en tid online (hur bra är inte det??! Jag som alltid glömmer av att ringa om jag ska boka in något). Sen klickade man liksom bara på en tid som passade och la beställningen i kundkorgen, precis som i vilken webbshop som helst. Och vidare till kassan.

I Lund är Optiker Branning partneroptiker till LensOn och där knallade jag in i måndags för min undersökning. Snygg lokal, trevlig personal och grundlig undersökning!

MEN här stöter jag på patrull! Självklart får jag erkänna att jag jagar billiga linser på nätet, jag får även erkänna att jag aldrig är utan dem och att jag inte vet när jag gjorde en grundlig undersökning sist. Jag spontanerkänner också att jag har problem med ögonen ibland, att det känns som om jag fått något under ögonlocket och att jag då måste ha glasögon i någon vecka innan det lugnar ner sig (hur gör de?? Bara får mig att erkänna så där utan vidare??). Och då nickar min optiker snällt och tar fram ett papper med foton på olika ögonsymptom. Och hon säger med ett leende att nu ska hon skrämma upp mig lite.

Det hela slutade med två veckors linsförbud! Så nu ligger mina nya endagars här hemma och bara väntar på mig och som ni ser på selfien, sitter jag fast med glasögon istället och klämmer lite på linspaketet då och då... Men fortsättning följer! Jag får uthärda en vecka till, sen ska det minsann provas linser!

Stay tuned, utvärdering kommer. Och till alla er som har tagit hand om era ögon men kanske behöver nya linser, klicka in hos LensOn och kolla in sortimentet. Och ni som kanske behöver en ny optikertid, nu vet ni ett smidigt sätt att boka på.

Inlägget är en del av mitt uppdrag som testpilot via LensOn och Smartson.

April, inspiration, bloggpaus och fibromyalgi

Universums tråkigaste månad