Hi.

Welcome to my blog. A crazy mum with her crazy son and then there's the cat. Travels, tips, everyday things - all in a big warm blog.

 Hope you have a nice stay!

Att vara tre igen

Sigge1 Sigge2

Så var vi då tre igen!

En lite hittekatt som bara blev bortjagad och ville in i värmen, ja, där smälte mitt hjärta och han kom hem till oss. Han har samma vishet i sitt ansikte och sina ögon, precis som vår saknade Corv och samma teckning på svansen, nästan som om saknade lillemannen ville visa oss att det går att älska igen.

Så, efter sju sorger och åtta bedrövelser, åkte vi och träffade lille Sigge. Ålder oklädd, hemort okänd, örontatuering okänd. Men vad gör det? Den varmaste lilla tassen som kommer och puffar på mig och ett litet huvud som trycker sig mot oss för att fånga uppmärksamheten. Ett spinnande litet knyte som ligger utslagen i soffan och älskar att bli borstad. Ett knytt som fått oss att lära oss nya saker om rasen "katt" och som gått från en lite skyggis till en älskad kompis som äntligen lärt sig att leksaker är kul och att mat och vatten är en självklarhet när man är älskad över allting annat. Så lik och så olik Corvalinen att vi ibland säger fel namn. Men puttesöt, det är han allt.

Sigge3

Jag vet att bloggen har tagit en paus i lite mer än en månad, det var inte frivilligt men verkligheten drar undan mattan för mig ibland. Naturligtvis landade jag på huvudet och det tog lite tid innan jag fick rätt på vad som var upp och ner i livet igen, men allt ska snart vara på banan igen. Sorg och saknad, hemska beslut och nya arbetsuppgifter - allt ryms i ett och samma liv, men det finns fortfarande bara ett visst antal timmar per dygn. Och sen den där känslan av att gå igenom livet igen, varje år vid samma tid. Inser att jag har helt drivit bort från min Vision i början av året och därför så har jag nu börjat om med en ny vision, för de månader som finns kvar av året. Ett "håll-dig-till-planen"-arbete som för att räta upp den krokigaste vägen som infunnit sig detta året.

Men nu kör vi igen, eller hur? Ett steg i taget - let's end this year with a big bang!

Att ta sig tid till reflektion

Att ha en sån där pepping-adrenalin-kväll igen