Hi.

Welcome to my blog. A crazy mum with her crazy son and then there's the cat. Travels, tips, everyday things - all in a big warm blog.

 Hope you have a nice stay!

Chania by night

Eller ja, natt och natt, mer kväll men ni förstår nog vad jag menar ändå. Jag kan inte se mig mätt på alla färgerna, alla ljusen och himlen. Det är liksom som en stor målarbok alltihop och jag vill återge allt precis som det ser ut på riktigt. Och det är ju så svårt! Vackra Chania. Varma vindar och vattenstänk. Saltvatten och doften av restaurangernas mat. Är det så att allt förstärks bara för att mitt hjärta längtar så otroligt mycket? Eller är det bara öns rätta anda? Jag tror faktiskt det är en blandning av båda. En, för Blogglandia känd Emma, skriver ju om samma sak, så jag tror att nog att om man väl fallit för Kreta, så är det lätt att se öns rätta själ. Inte turistkulisserna utan äktheten mitt bland alla småaffärer med krimskrams och restauranger med turistvänlig mat.  Man behöver bara svänga upp en gata hit och gå en gränd vänster och en annan höger, så är man mitt uppe bland de mer genuina restaurangerna, de som befolkas mer av kretanare än turister, där maten fortfarande är mer grillad än friterad och salladen blandas med restaurangens egen olivolja.

Enkelt eller hur?Och sen går man ner till hamnen igen och kan försvinna in i mängden folk som bara planlöst går sakta fram genom kvällen. Och jag älskar planlösheten. Slippa tänka och slippa planera, bara gå, sakta, stanna, titta, andas, prata, skratta och sen gå en bit igen.

Ja, hur skön solen än är, hur härliga dagarna på ön än är och hur gott det är att hänga i poolen, så är kvällarna de absolut bästa. De vackraste timmarna och de vackraste färgerna. Allt i en härlig planlös dimma. Livet, alltså!

Att tillhöra en grekisk familj (dopet del 1)

Hur många foton tog jag egentligen?