Hi.

Welcome to my blog. A crazy mum with her crazy son and then there's the cat. Travels, tips, everyday things - all in a big warm blog.

 Hope you have a nice stay!

Den om Lusselelle

Lusselelle, lusselella, 11 näääätter före jul!
Happy Lucia!
Vår morgon började med att min mor aka mormor, kommer intassandes till oss, med en liten ljuslykta och frukost. Det började förra året men är redan en liten tradition. Och sen sitter vi i sofforna, tänder datumljuset och tittar på julkalendern. Mysmys! 
Så här såg det ut på arbetsplatsen igår, när stadens Luciakandidater sjöng så vackert för oss (som jag skrev om i förra inlägget) och kusinen som jag nämnde (inte min då, utan sötnöten från andra sidan jordklotet) är flickan till höger om Lucian. På inomhusbalkongerna stod både patienter och personal, världens finaste tradition, tycker jag, sprida julstämningen där den behövs som bäst, bland sjuka och kanske ledsna, få dem att tänka på något annat ett tag. Underbara töser!

Här hemma har vi haft en stående diskussion om pojkar kan vara lucior. Sonen var först lite tveksam men jo, det tycker vi allt att de kan. Men inte han då, väldigt bestämt, han är och förblir en pepparkaka! 
Själv nöjer jag mig med att lyssna och sjunga med lite så där, det räcker. 
En annan rolig sak var julklappslunchen vi hade idag. Alla skulle ha med sig en present som kostat ungefär 30:- och så skulle det börja på R och så ett rim. God kycklingsoppa med pannkakor som efterrätt och sen paketutdelning och massor med fnissande! Så himla kul avslutning på den här LIAn, nu när jag bara har en dag kvar. Fick ett underbart gott rött te som heter Röda Mulen, som jag bara var tvungen att prova direkt jag kom hem och jag tror jag dog lilla godhetsdöden! 
Nu ska jag luta mig tillbaka i soffan och vila mig. Mitt knä är typ dubbelt stå stort, eller tjockt, vad säger man om knän? Ja ja, dubbel storlek i alla fall och sviiiiinigt ont... Och för er som undrar, det blir operation efter nyår... Inte helt oväntat, men inte roligt för det...
Sov gott, världen!

Den om härliga människor

looking good