Hi.

Welcome to my blog. A crazy mum with her crazy son and then there's the cat. Travels, tips, everyday things - all in a big warm blog.

 Hope you have a nice stay!

Designkärlek från Danmark

Poul Pava1 Poul Pava2 Poul Pava3

Design, design, så mycket snyggt och ändå så väldigt lite som faktiskt tilltalar mig. Jag är väldigt petig. Jag vill kunna använda min inredning, mina möbler och mitt porslin länge, för jag vet att jag tröttnar ganska snabbt. Så jag måste hitta rätt, något jag orkar dras med i i alla fall minst 4 år. Oftast orkar jag inte så länge utan vill byta ut allt efter 2 år. Jag har kämpat mot lusten att kasta frisbee med min stora fyrkantiga tallrikar ett tag nu eftersom de både är tunga och knappt går in i diskmaskinen (och jag har haft dem i lite mer än 4 år nu) och dels för att jag bara har tröttnat på dem - väldigt mycket!

Men då kommer ju frågan - vad ska jag ha i stället då?

En tripp till Thuleslund och ett presentkort i fickan, inget planerat att inhandla och det slutade med att jag hängde över disken och pekade i katalogen med en penna viftandes farligt nära ögat på butiksbiträdet "Men de där då? Kommer de in snart? Vad kommer de kosta i så fall? Och kopparna, alltså kopparna måste jag ju bara titta på! Man måste väl inte använda krukan till kruka, man kan ju faktiskt ha den som skål också. Och fatet, alltså jag dööööööör!"

Poul Pava4 Poul Pava5

Jag har alltid varit väldigt svag för dansk design och så även denna gången. Poul Pava, som ges ut via aida, har vunnit mitt hjärta. Jag gick totalt bananas inne i butiken och flängde runt, in och ut ur skåp och lådor för att titta på allt som fanns, jämföra med katalogen, peka, drömma, vifta pennan, skriva lite, bli totalt "vad-ska-jag-välja"-nojig och sen gå ut ur affären men en stor kasse med tunga saker. Och redan sitta och titta på nätet, jämföra priser och drömma om nästa inköp (frukostset här ovanför och sen mattallrikar - så fina så jag dör lite!)

Sen är det ju något speciellt med en butik som ler varmt och låter mig hållas när jag viftar med armarna och tindrar med ögonen och som säger: "Bara ring, så hjälper vi till att ta hem det du vill ha." Service och design, ja bättre tisdag får man ju leta efter.

Svävande storkar och varm häst

Att sluta hålla andan