Hi.

Welcome to my blog. A crazy mum with her crazy son and then there's the cat. Travels, tips, everyday things - all in a big warm blog.

 Hope you have a nice stay!

Egenföretagarnas Mekka

2016-07-07-08-38-52Om du har en liten gräsmatta till ditt hus, släng ut lite bord och stolar, om du har en melonodling - bygg ett trästånd längs med vägen. Eller bara häng upp ett gäng påsar med apelsiner från dina träd, i ett gammalt parasoll och sen är du klar. Självklart måste du ha tillstånd och sånt, precis som i Sverige och byråkratin i det här landet är nästan på gränsen till löjligt jobbig.

Men överallt dyker det upp affärer, caféer, restauranger, fruktstånd och turistaffärer. Om de finns kvar från ett år till ett annat spelar inte så stor roll, här testar man allt ändå.

Fördelen med att känna människor här på ön, är att jag får lära mig allt om hur det går till bakom turistfasaderna. Och de gör det inte lätt för sig, de här grekerna. Konstigare regler och bestämmelser får man nog leta efter. Ett papper från advokaten ska lämnas till polisen eller till domstolen men det kan ta fyra veckor innan det är klart eller så tar det två timmar, beroende på om de vill sitta på kontoret idag eller inte. Ett dödsfall innebär inte att företaget blir överskrivet på arvtagarna, man måste kunna bevisa för domstolen att personen verkligen är död innan de stryker namnet från företaget, trots att personen begravdes för ett halvår sedan.

Ja, det är en jungel med alla dessa regler och lagar och du behöver minst två advokater kopplade till din familj för den ene gör inte samma sak som den andre. Men när du väl har alla dina papper i ordning, då kan du göra nästan precis vad du vill, när du vill och hur du vill.

Bara inte turistsäsongen redan är över.

Idag gör vi IKEA

Annorlunda morgongäster