Hi.

Welcome to my blog. A crazy mum with her crazy son and then there's the cat. Travels, tips, everyday things - all in a big warm blog.

 Hope you have a nice stay!

En lördag med filmmaraton och popcorn

Tulpaner01 Tulpaner02

Idag gör vi inte så många knop här hemma. Jag har fått en sprängande huvudvärk av allt som hänt denna veckan och avsaknaden av kaffe idag gör nog inte saken bättre. Sonen har hostat sedan vi kom hem från Trollskogen och har nu lyckats smitta mig också, så vi tyckte att denna lördag ska tillbringas i soffan med Harry Potter-maraton på dvd:n. Att vi båda kan alla replikerna redan, sonen på svenska och jag på engelska, det spelar ingen roll, för hur mysigt är det inte att få drömma sig iväg till en fantasiby med magi och flygande kvastar. Och eftersom det bara är gått utanför fönstren ändå, så passar de gyllene färgerna på tv:n så mycket bättre. Och de röda tulpanerna som jag fick igår. De passar hur bra som helst här hemma hos mig. Tulpaner03 Tulpaner04Visst känns gråvädret lättare att ta om man har lite vackra färger runtomkring sig? Och medan jag halvsover i soffan för att försöka stilla migränillamåendet så är dessa vackra färger det första jag ser när jag öppnar ögonen.

Idag är en sån där dag när ingen av oss vet vad vi vill göra, men ingen av oss vill göra något direkt ansträngande. Jag har ju någon konstig gen som gör att varje gång jag är sjuk så får jag för mig att möblera om eller måla möbler eller något annat ganska orkeskrävande. Men då är ju kameran ett fantastiskt litet redskap. Vips så har jag tagit lite bilder (med fel inställningar märkte jag sen) och så kan jag leka lite med redigeringen och så har jag gjort något kreativt och båda mina hjärnhalvor kan gå ner i dvala igen.

HemmetFönstret mot yttervärlden har fått sig en omstyling. Borta är de julljusstakar som trängdes ihop med röda glaskulor och röda band. Hortensian som inte vill vara ute under vintern, har fått förnyad kraft och bara att se alla knoppar och små gröna blad gör att hela jag skriker efter våren. Funderar på att införskaffa ett helt gäng frön och plantera i små krukor så jag får se det växa, jag älskar att se plantor växa. Små gröna spirande skott som ger så mycket hopp om vår och värme.

Just nu får filtarna ge värme och sällskapet av en liten i soffan, tillsammans med popcorn och filmmaraton och en lördag som får vara hur slö som helst.

Förkylningen som bröt ut och dammsugaren som dog

Att ha sagt hejdå och loggat ut