Hi.

Welcome to my blog. A crazy mum with her crazy son and then there's the cat. Travels, tips, everyday things - all in a big warm blog.

 Hope you have a nice stay!

Ett annorlunda pyssel

Lampa01 Lampa02

Hallå alla fina!

Hur många gånger loggar du inte in på Facebook eller kollar din favvoblogg och ser hur mycket alla pysslar? Jag älskar att gå in i affärer som säljer pysselsaker och jag kan lätt komma ut med en kasse med diverse pyssel som jag aaaabsoluuut ska göra! Eller som blir liggande i min pyssellåda... Jag är totalt hopplös! Jag vill gärna göra vackra vykort och gratulationskort. Jag vill gärna göra mina egna praliner och sy hela garderoben själv. Men nä, jag har insett att det är inte jag. Längre, får jag väl tillägga för jag har varit pysseltokig. Jag har gjort kycklingar av garnbollar och tomtar av toarullar. Jag har klistrat bokmärken och gjort egna karamellstrutar. Johodå, jag har sytt en miljon pennskrin av stuvbitar och virkat mina Barbiekläder.

Men nu orkar jag inte längre. Jag blir inte klar med alla broderier jag har köpt på mig. Jag tröttnar på att sy. Jag framkallar inte kort längre och har ingen skrivare, så någon Scrapbooking blir det inte. Jag tycker glittret sätter sig överallt och väldigt ofta i pannan på mig själv och visa mig inte en piprensare för då får jag spader!

Som alla andra födda på 70-talet så har jag fått min beskärda del av pyssel och knåp. Och det är ingenting för mig längre. Jag behöver göra saker! Jag behöver se att det blir praktiskt. Att det går att använda. Pyssel som går att använda. Som att måla om möbler. Eller klä om stolar. Eller plantera.

Eller skruva ihop lampsladdar? Lampa03 Lampa04

Jag hittade dessa kopparlamporna på en fejjanloppis och föll som en fura! Precis sånna ville jag ha! Precis sånna som passar in hos mig. Så jag skickade ett meddelande, snabbt som attan (ja, priset var larvigt bra). Tre stycken lampor, mycket större än vad jag hade trott (såg mer ut som "prydnadslampor" på bilden för alla tre hängde vid sidan om varandra). Vad som inte förmedlades i annonsen och som inte syntes när jag tittade på lamporna i kassen som räcktes över till mig dagen efter var att det inte fanns några kontakter... Så där stod jag, med tre ursnygga lampor, helt obrukbara innan jag fått fixat sladdar och kontakter. Suck. Såå typiskt mig...

Men i torsdags behövde jag allvarlig tröstshopping efter att ha varit på laser på örat igen, så med ett tre gånger så stort öra, totalt blåslaget och dunkande, stövlade jag in på Triangeln i Malmö och ner till Clas Ohlsons - de flesta männens drömaffär. Och om man som jag, aldrig varit rädd för varken hammare, svarvar eller skjutmått, då knallar man liksom bara omkring och hämtar det man behöver. Däremot kom jag hem med en två meter lång kabellist också - inte riktigt vad jag hade räknat med och ganska svår att transportera på tåget och bussen och jag har ändå beslutat mig för att inte använda den men nu har jag en list i alla fall, om jag skulle komma på var jag kan använda den.

Och äntligen kom två av lamporna upp! Lampa05

En i köket och en i vardagsrummet. Äntligen har kopparbåten som min pappa gjort, fått en kompis.

Och medan solen sken som bäst där ute, så fixade jag mina lampor och höll mig inomhus för att inte få solen på mitt laserskadade öra. Inte helt kul men inget ont som inte förde något gott med sig - nu finns det ljus i mitt hus.

Örat? Jodå, jag lovar att visa hur snygg jag är i ett annat inlägg. Och förklara varför. Men just nu ville jag bara berätta om mitt lite annorlunda pyssel.

Namaste!

Det inget smink rår på

Trädgårdsdrömmar och kryddplanering