Hi.

Welcome to my blog. A crazy mum with her crazy son and then there's the cat. Travels, tips, everyday things - all in a big warm blog.

 Hope you have a nice stay!

Glöm inte solskyddet

FB_IMG_1462738014996Håhåjaja, nu blev det så där mycket i livet igen så jag blir helt tom på ord till bloggen.

Jag har, precis som alla andra, njutit av solen i helgen som gick. Så mycket att jag inte ens dammsugit på flera dagar, inte plockat ur diskmaskinen eller lagt undan tvätten. Och visst är det skönt? Att bara få strunta i allt och bara göra det man själv vill, vara lite "oansvarig" trots att man är vuxen och mamma och allt. Och det går ett par dagar för min del men sen måste jag ha ordning igen!

Men det är skönt att få låta allt vara och låta dagen gå som den vill. Det är lika skönt att komma hem när det är ljust och orka ta itu med allt det där som man struntade i, i helgen. Och nu är allt som vanligt igen och jag och Jonte har till och med flyttat om lite möbler i hans rum.

Vad har det med solskydd att göra, tänker du? Inte ett dugg! Men gör ni det? Kommer ihåg, alltså?

Jag lyckades sitta på snedden i solen lite för länge i söndags och japp, rödskinn! Det är verkligen inte ofta men har jag en gång bränt mig (fast egentligen vill jag inte direkt kalla det för att jag bränt mig, jag får inga blåsor och det gör inte ont liksom) så gör jag det igen, samma sommar. Jag blev ju rödskinn på Kreta i februari också och då är det precis som en snöbollseffekt, det händer igen och igen. Trots att jag har solskydd, ska tilläggas. Oftast så går det över under natten, någon gång kanske det håller i sig en dag men nu är det borta igen. Förutom på ett ställe och ja, där brände jag mig! Ack denna smärta!! Gissa var? På foten!

Jo, det är sant! Idag är det mest rosaflammigt så även detta går över snabbt men jag var inte beredd alls! Efter jag gjorde min Hallux-operation så ser ju inte foten riktigt ut som innan och jag har bland annat fått ett område där jag saknar pigment. Det slits liksom bort hela tiden och därför är huden tunn och helt vit. Och hur många av oss sparkar av oss skorna och sätter fötterna ovanpå och låter solen göra sitt? Men ack ack ack - ett varningens finger!

Så glöm inte solskydd och glöm inte fötterna! Om nu olyckan skulle vara framme och ni inte har någon After Sun hemma, rekommenderar jag yoghurt. Man ser lite knäpp ut men det är det värt.

Så, ta hand om er! Var lite oansvariga och njut men smörj in er.

Här får ni en extra påminnelse:

 Solkräm med Rickard Wolff

Ljuset gör mig förvirrad

Att jobba en klämdag