Hi.

Welcome to my blog. A crazy mum with her crazy son and then there's the cat. Travels, tips, everyday things - all in a big warm blog.

 Hope you have a nice stay!

Hello Budgeters!

Dagens01 Dagens02Hello Budgeters!

Får ni också alla dessa underbara mail om reor och "Fixa stilen"? Ser ni också alla stora bloggares inspirationsbilder eller "Att-tipsa-om"? Men kanske sitter ni som jag, med en ganska ansträngd budget, kanske är ni också ensamstående föräldrar eller av annan anledning bara har en inkomst. Så här kommer mina tips för att fixa stilen, något billigare än halva priset på något som redan kostade tusentals kronor från början.

Numera behöver man inte skämmas över att handla på Ge-Kås men så har det inte alltid varit, tro mig. Som hallänning så kände jag till Ge-Kås innan det ens fanns en tv-kamera ens i närheten av varuhuset, när Ullared fortfarande bara var en liiiten håla som man helst bara körde förbi. (Sorry alla som bor i Ullared men ni vet att det var så innan Ge-Kås-hypen). Men nu är det bussresor och övernattningserbjudanden som gäller. Mitt råd - bara åk dit! Inte nog med att det är riktigt kul att gå runt och känna sig som en miljonär, skulle nu något slitas ut (som sonens jeans till exempel - mycket stort problem här hemma) så behöver man inte gråta blod eftersom det faktiskt bara kostade en tredjedel av priset i någon annan affär på stan.

Ok, tips på ställen som inte ligger 3 timmars bilresa iväg.

Era Second Hand-affärer! Titta runt där ni bor, det finns fler än ni tror. Som jag skrev igår, två par jeans för 65:-, det ena paret var faktiskt på rea (japp, halva priset på 50:-, det är rea det). Har ni några frikyrkor i din stad? Frälsningsarmén, Pingstkyrkor? Idrottsklubbar brukar också anordna lite loppisar då och då. Eller så drar du ihop ett gäng grannar och startar en egen loppis, då kan ni ha lite klädbytardag samtidigt!

Facebookloppissidor finns ju en uppsjö nu. Sök på er by eller stad, se vad som finns. Jag gör många klipp på fejjan (och säljer en hel del också).

Märkeskläder eller sånt som jag vet att jag kan få lite mer betalt för, lägger jag på Tradera! Och koftan på bilden, en Hunkydory Japan Knit, fyndade jag själv där för pyttesumman 164:- inklusive frakt. Nålen (som syns på bilden) saknades, därför sålde hon den billigare. Ny nål hittade jag på Glitter för 30-40:-, problemet löst! Tradera börjar faktiskt komma tillbaka igen. Det går lite i vågor men jag har börjat titta runt igen nu och fyndat ytterligare en Hunkydorykofta den senaste tiden. Älskar't! En liten "varning" dock, för er som kanske är nya på Tradera. Bestämd dig för hur mycket du tycker att plagget är värt! Annars är det lätt att buda lite för högt och då missar du ju hela budgetgrejen. Ett annat tips är att se vad säljaren har satt för fraktkostnad, verkar den rimlig? Eller vill de ha oskäligt mycket för att bara skicka ett linne via Shenker eller DHL. Fråga om säljaren kan skicka det med posten istället, tunna plagg går bra med posten och kostar då runt 28:- istället för 46:- med ett fraktbolag.

Vänta tills affärerna har halva-rea-priset. Om du inte letar efter något speciellt utan bara behöver lite nya linnen/toppar eller något annat som inte "spelar så stor roll" (skillnad här mellan till exempel en jacka eller ett nytt linne, liksom). När affärerna vill bli av med det absolut sista, så kan du göra riktiga fynd. Jag lyckades få tag på två benvita toppar i ekologisk bomull för halva reapriset efter senaste mellandagsrean. Två nya toppar för 60:-, bra deal liksom!

Onlineshopping - hur kul som helst! MEN igen, halva priset på något som redan kostade ett par tusen, är sällan bra för en bugeter oavsett hur lätt det än är att klicka hem. Du vet vilken stil du är ute efter, du har kanske sett ett speciellt plagg som du bara älskar och vill ha - finns det något liknande på någon billigare sida? Ellos, La Redoute (tänk på att de använder franska storlekar, skiljer sig en del från de europeiska), Haléns, Bon Prix med flera - de har ofta något liknande men för mycket mindre pengar. Vill även slå ett slag för Lager 157 som både har snygga kläder, bra priser och titt som tätt paketpriser, speciellt för barn. Klickade hem ett par nya jeans, en tjocktröja och en tischa till sonen för 200:- och några veckor senare lanserade de sina nya barnjeans och sålde dem för 50:-/paret under en helg. Tre par jeans... ja, ni förstår kanske varför jag gillar dem!

Tja, där har ni några utav mina bästa tips. Jag har försökt göra min budgetshopping till en sport, det är ruskigt kul att se hur lite man kan betala för samma typ av kläder. Det känns också lite mindre surt när sonen kommer hem med ett nytt hål på knät på sina nya jeans, om jag vet att de kostade en fjärdedel av priset.

Så, happy shopping, budgeters! Tipsa gärna om era bästa budgetsidor eller andra trick som ni kanske använder! Alltid kul att hitta nya vägar att spara pengar!

Namaste!

Gäller livsvalen även på semestern?

Visst gör det ont när knoppar brista