Hi.

Welcome to my blog. A crazy mum with her crazy son and then there's the cat. Travels, tips, everyday things - all in a big warm blog.

 Hope you have a nice stay!

Idag gör vi IKEA

2016-07-08-15-56-13Världens sjukaste känsla!

Jag såg alla namnen jag kände igen och kunde uttala men jag kunde inte läsa på en enda lapp! Jag fick klicka runt på hemsidan eftersom jag inte förstod vad där stod men allt var ju likadant. Guiden har aldrig (!!) varit på IKEA innan! Kan ni tänka er det?

Eftersom han äger ett hus med 20 lägenheter som han hyr ut, så har jag jobbat lite med hemdekoration denna veckan. Möblerat om och donat lite, för att få rummen att se lite större ut och så där - ja, ni vet. Så då måste man ju åka till IKEA också - vad är lägenhetspiff utan IKEA??

Men vilken chock - affären är som en tredjedel av restaurangen på Svågertorp! Där finns lite glas och småplock men allt måste beställas. Så när man väl är klar, sätter man sig med en säljare som lägger in en separat order och sen får man bestämma om man vill hämta det själv eller få det levererat. Fraktkostnaden är löjligt billig, från Souda till Rethymno (cirka 1 timmes bilfärd) € 4.95. Jag kollade upp frakten mellan Malmö och Hjärup för några år sedan - 490-500:- (€49-50) så snacka om skillnad!

Så nu har vi varit på IKEA, en liten bit av hemma i ett annat hemland. Vilken fars!

Saknar

Egenföretagarnas Mekka