Hi.

Welcome to my blog. A crazy mum with her crazy son and then there's the cat. Travels, tips, everyday things - all in a big warm blog.

 Hope you have a nice stay!

Jag beundrar all skolpersonal

Jonton-skola01 Jonton-skola02

Denna veckan är inskolningsvecka hos oss.

Liten har blivit större och börjat tvåan! Jag har ingen liten bebis längre, jag har en skrivande, läsande, handuppräckande skolpojke i riktigt lågstadieformat. Med egen bänk, eget pennskrin, egen linjal, egen arbetsbok och valt egen läsebok (en om en häst som heter Sigge, who knew, liksom?). Detta kanske låter lite konstigt, han har ju redan gått i ettan, tänker ni. Jo, visst har han det, men i denna skolan, är det definitivt ingen lek längre. Här kontrolleras stavning, här renskrivs skisser innan man får skriva sin badbyxa eller baddräkt (de skulle skriva om sitt sommarlov), här kompisrättas det och ges synpunkter. Sex olika steg innan man är klar. Jag är så imponerad! Minimannen har på bara en dag, fattat galoppen. Att skriva med små bokstäver, att få feed back från kompisarna och hur man ger feed back, att skriva lilla "g" åt rätt håll och att inte ge upp efter två försök. Och döm om min förvåning när han började läsa i sin bok och klarar av ordet "shetlandsponny" utan hjälp, han som alltid gråtit när jag sagt att det har varit läsläexedags. Det är verkligen en helt ny ordning och ett helt annat stuk på hans nya skola. Här kommer det gälla att ligga i om man inte vill ha läxor. Och det gör minsann ingenting - han har stor potential, han är väldigt duktig och har både läshuvud och lätt för språk och är ett mattesnille som slår mig med hästlängder redan. Så med rätt skola, kommer han gå hur långt som helst. Och det har han nu, helt rätt. Om än lite stirrig just nu, så här direkt efter sommarlovet och två nya elever i klassrummet.

Och ja, jag har fått en helt ny respekt för skolpersonal - vilket tålamod, vilket folk av änglar! Jag är totalt slut i huvudet efter två dagar, de gör detta varje dag!

All heder åt er, ni änglar som tar hand om våra barn!

Selfie01Det var kallt i Lund idag och jag funderade både en och två (och tre) gånger över mitt skoval. Till detta finnes under jackan en nyloppad, tunn blus och linne... Ooo, som jag frös idag. Det är faktiskt inte sommar längre. Även om solen tittade fram ibland. Men det gjorde ju liksom regnet också. Nä, imorgon blir det riktiga kläder på. Jag ska hänga på stan medan sonen är själv i skolan för första gången. Men jag vill hålla mig nära till hands, så jag stannar i Lund tills han är klar, så jag snabbt kan komma dit om han behöver mig, även om det inte är långt mellan Hjärup och Lund.

Det ska faktiskt bli riktigt kul imorgon. Jag har ju semester nu, så lite "egentid" på Lunds gator är inte att förkasta. Passa på att titta lite i affärer, ta lite foton, titta på folk och sitta med en bok på ett café någonstans, kanske en skrivbok för att sätta planen på pränt?

En kombinerad semester- och inskolningsdag i Lund, alltså. Ja, sämre kan man ju ha det!

Barnbakis och höstmörker

Cool cats och röda soffor