Hi.

Welcome to my blog. A crazy mum with her crazy son and then there's the cat. Travels, tips, everyday things - all in a big warm blog.

 Hope you have a nice stay!

Kärleken vinner alltid

Igår blev jag ett år äldre. Jag har inga problem med det, jag tycker om min ålder. Men jag ville förtränga dagen för att en saknad var så mycket större än en solig himmel. Jag ville inte möta saknaden av ett kort som alltid kommit. Ett kort med spretig handstil och med så mycket kärlek att det riskerade att spränga kuvertet. Saknaden efter mormors ord som alltid gick rakt in i själen. Men solen gick upp även denna dag, som alla andra år. Varmt och med ljumma vindar, riktig sommar. Som alltid. Och som alltid är de flesta på semester men på mitt rum låg en chokladkaka och väntade på mig med en hälsning om en fin födelsedag och födelsedagslunch i solen med snack och fniss. Och mobilen svämmade över av kärlek från hela världen. Och jag var ok. Jag var inte ledsen, jag hade förlikat mig med tanken.

Efter en hetsig Pokemonjakt runt Allhelgonakyrkan med en son som slaviskt följde kartan i mobilen, fick jag äntligen min födelsedagsfika nere på Ebbas. Och där satt mamma som en överraskning under ett äppleträd och lugnet la sig ytterligare runt hjärtat.

Men de som satt där i trädgården igår, fick se hur jag bröt ihop och bara grät. Hur sonen hämtade servetter och klappade på mig. Och det enda jag kunde säga var: Hon hann... Men hur...?

2016-07-22-06-26-58Hon hann... Trots sin demens som gjorde att hon knappt kände igen oss när vi hälsade på, så hade hon tvingat iväg min moster att köpa ett kort. Och hon skrev bara två meningar och de sista orden går knappt att läsa och bara dagar senare fick hon sin stroke och blev liggande där i sin säng med slutna ögon, tills hon gick. Men innan det gick hennes tankar till mig och hon hann.

Kärleken vinner alltid! Den vinner över sjukdom, sorg och till och med döden.

...och störst av dem är kärleken...

Hur många foton tog jag egentligen?

Gästbloggeri