Hi.

Welcome to my blog. A crazy mum with her crazy son and then there's the cat. Travels, tips, everyday things - all in a big warm blog.

 Hope you have a nice stay!

Leva livet och ny kalender

Nytt liv1Nytt liv2Nytt liv4Nytt liv3

För någon månad sedan så vann jag en tävling på fejjan. En ny kalender. Och precis i rätt tid. Och precis i rätt anda.

Karin Eriksson heter kvinnan som gjort denna underbara skapelse! Jag älskar den och har suttit och bara väntat på att jag ska få börja fylla i den med både drömmar och händelser inför nya året! Och nu kan jag snart lämna den gamla kalendern hemma och bara ha med mig min "vision book".

Det här med att fylla i en ny kalender, det är något väldigt spännande för mig. Den där känslan av att ett helt nytt år ligger framför mig, helt oplanerat och helt fritt för både händelser och möten, jobb, fritid och framför allt framtid. Och varje år slås jag av den där förundran över att jag inte har så mycket att fylla i när ett nytt kalenderår börjar. Om jag däremot tittar tillbaka, så har sidorna fyllts vecka efter vecka. Fantastiska känsla - nytt och orört, fylls med minnen och erfarenheter.

Denna kalendern kommer jag verkligen ta med mig överallt. I den finns utmaningar inför varje månad, där finns delmålsschema, "att tänka på"-saker, affirmationer och inspiration. Jag har börjat fylla på mina drömmar, hur jag ska uppfylla dem och när de ska "vara klara". För det är viktigt, även för en dröm. Du måste veta när du ska stämma av om du är på rätt väg eller om du avvikit från stigen. Du måste veta när du förväntas uppnått målet för att dels ha lite press på dig att du faktiskt gör allt du kan för att nå dit du vill, och dels för att mål utan "slutdatum" oftast bara rinner ut i sanden. Inför nästa år har jag satt upp ett par riktigt hårda mål för mig själv, sånt som jag ska göra, som jag vet kommer få mig växa både i hjärtat och som människa och några mindre hårda mål, mer som en påminnelse om vilket liv jag vill leva och lära min son.

Ny kalender. Nästa år ska jag läsa igenom den och se hur mycket jag gjort och hur långt jag kommit. Men framför allt ska jag Leva livet!

Årskrönika eller "Vad hände egentligen 2015?"

Snart börjar något nytt