Hi.

Welcome to my blog. A crazy mum with her crazy son and then there's the cat. Travels, tips, everyday things - all in a big warm blog.

 Hope you have a nice stay!

Möhippa del 3

Crete36Crete37

Efter en väldigt lyckad spa-vistelse så hoppade hela gänget in i tre taxis och drog iväg till en av de vackraste restauranger jag sett i mitt liv. Precis nere vid vattnet, vita lusthusliknande terrasser, udda bord och stolar, otroligt underbar personal och tillika brudens favoritrestaurang, Prima Plora. Värmen från dagen dröjde sig kvar, vågorna hördes i bakgrunden, runt omkring oss satt samlingar med människor som alla träffats för att dela kvällsmaten och dricka vin och prata. Och så även vi, för första gången på hela dagen, var vi egentligen precis som de kretanska kvinnorna bakom oss - samlade för att byta erfarenheter, visdom och en hel del skratt. Crete38Crete39

Denna kvinnan. En syster, en vän, en dotter, en guddotter, en svägerska, ja oavsett vilken titel man kan sätta på en annan människa, så är nog blivande fru den vackraste. Och ingen förtjänar lycka mer än hon. Jag kan inte ens börja förklara vilket stöd hon är för mig, vilken kraft hon har, även om hon inte vet om det själv. Vi har tillbringat tre år tillsammans nu och detta är en kvinna jag är tacksam och glad över att få kalla min syster. En vackrare själ får man leta efter.Crete40Crete41Crete42

Har ni tänkt på hur många gånger vi samlas runt ett bord? Det kan vara för att äta, spela ett spel, bestämma semesterplaner, tja, vad som helst. Men det betyder också att vi bjuder in någon annan, för att sitta i vår gemenskap. Ett sätt att visa att man vill ha varandra nära. För då spelar det ingen roll om du är gammal eller ung, pratar ett annat språk eller sitter tyst, diskuterar vilt eller bara tramsar - vi är en gemenskap. Här och nu, bara vi. Vi kan göra en tidsresa runt bordet, vi kan resa världen runt, vi kan bli osams och vi kan bli sams, för här just nu, sitter vi tillsammans i vår värld.

När jag var liten hade vi "Tjejskiva". Då träffades alla tjejerna i släkten, åt en massa mat, drack en massa vin, men främst för att visa varandra att vi är en och samma. Jag har otaliga gånger suttit i någons knä och somnat till rösterna av dessa starka kvinnor som funnits och finns i mitt liv. De har pratat, skrattat, gråtit, tagit sig igenom skilsmässor och sjukdom. De har blivit osams, blivit vänner igen, de har pratat politik, musik, jobb och äktenskap. Men det som varit genomgående hela tiden, är att du är bra som du är. Vi samlades för att vi är länkade, på ett eller annat sätt, genom våra hjärtan, inte våra åsikter. Och när någon försvunnit från oss, så har minnena, skratten, skämten som ingen annan förstår, sorgen och saknaden, gjort att inget känts annorlunda. För i hjärtan, kan ingen glömmas. Crete43Crete44Runt detta bordet, har jag knutit nya vänskapsband, insett likheter och olikheter, finna systerskap trots att vi aldrig träffats innan, några av oss. Alla sammanlänkade av den vackra Bruden och alla lika unika. Här fanns ingen ålder, bara hjärtan, tillsammans medan vågorna rullade in mot stranden, vinglasen fylldes på, skratten nådde stjärnorna och en förståelse, för våra olikheter och likheter.

Runt ett bord, kan kvinna skapa lugn i ett kaos. Och hon kan finna en styrka, ingen man kan förstå.

Att presentera herr och fru Lindvall nr 2

Att se en färgexposion