Hi.

Welcome to my blog. A crazy mum with her crazy son and then there's the cat. Travels, tips, everyday things - all in a big warm blog.

 Hope you have a nice stay!

"Naturen är fantastisk" suckade 8-åringen

20150106_082156

20141124_115850

Det finns absolut fördelar med att bo på landet. Vi må vara lite mer handikappade när det gäller att ta sig till platser, speciellt när jag inte har någon bil (eller ens körkort). Vi har tågen och sen går det bussar, rakt på andra sidan om byn och jag är i inget tillstånd att gå så långt med min fot. (Förresten, för er som missade det så opererade jag foten i november och tog bort en sån där enormt stor Halluxknöl. Hamnade på akuten samma natt med fruktansvärda smärtor men efter det har foten äntligen börjat bli normal igen. Fortfarande lite stel och har en gummiplugg mellan stortån och nästa tå i över en månad till, men såret har läkt ihop och igår kunde jag äntligen byta ut mina fake-Uggar till ett par vanliga gympadojor - oh the joy! För er som funderar på att göra en sån operation - gör det! Men tro inte på något sätt att det är lätt, jag har aldrig upplevt sån smärta i hela mitt liv!! Fast nu när foten nästan är återställd så var det helt klart värt det! Toppen, då har vi avhandlat det, en sak till bloggtystnad avklarad. Tillbaka till min hyllning om att bo på landet.)

Men vackrare utsikter, vackrare himmel, vackrare stjärnor, det får man nog leta efter. Jag önskar att jag hade kunnat gå ut när snön var här och ta lite fler bilder, men det enda jag har lyckats med är några mobilfoton (så även dessa). Vi har haft sol och snötäckta vidder, de väldigt speciella husen jag bor i, har fått mig att tro att det faktiskt finns Fairytale Villages på riktigt, för det är precis så det har känts, med julmarknader (och ja, jag har foton från de. Det kommer i ett annat inlägg), snön som singlat ner, fasadbelysningen som känns som om den är tagen direkt från en film från 1920... Ja, vad kan jag säga - ibland är det bara ren och skär lycka över att jag hamnade här.

Och vad gör väl lite snö och inställda tåg och vinande vindar, när man kan krypa ner i soffan med ett täcke och ha sin alldeles egna kamin hopkurad vid benen?

20150106_192959En annan sak som precis har hänt, är att min pappa fyllde år. Det är kanske inget märkvärdigt i sig, kan tyckas men jo, min pappa fyllde 80 år!

Och den absolut bästa presenten man kan ge en 80-åring med bilintresse, är en dag på Sturups Raceway, testkörandes Ferrari och Lamborghini. Så det fick han. Någon dag i vår, blir det lyxpicnic med släktingarna, instruktör och sen ut på banan med dig, gubbe lille! Presenten i all ära, men vet ni vad jag tycker är mest beundransvärt? Det är att pappa ser fram emot det, han har antagit utmaningen. Jag vill också vara så utmaningssugen när jag fyller 80 år, men med hans gener i mig, så behöver jag nog inte oroa mig - här ska levas fartfyllt tills vi trillar av pinn, eller hur pappa?

Bara lite trasig och tilltufsad

Att ha Svea på besök