Hi.

Welcome to my blog. A crazy mum with her crazy son and then there's the cat. Travels, tips, everyday things - all in a big warm blog.

 Hope you have a nice stay!

Nedräkning på riktigt

Jonte reserNu i min lilla låda, är det nedräkning på gång!

Först nojade jag över att jag inte hade något pass och alla skrämde upp mig om att det kunde ta jättelång tid innan man fick det, så med andan i halsen rusade jag in hos Polisen och fixade det och inte tog det lång tid heller, det kom ju efter en vecka. Ok, allt lugnt, eller? Nästa noja - inga resväskor?! Hur kan jag bara missa en sån sak? Vi har inga resväskor! Och jag som är bra på att få panik över diverse saker började panikleta efter affärer som säljer resväskor något billigare än vad vi betalar för resan (det är dyrt med resväskor!). Sonen har aldrig ägt en egen resväska så hans var egentligen viktigare än min, jag vill att han ska ha en lagom stor, egenvald resväska som han kan ha i flera år, för detta är ju liksom inte sista gången vi ska ut och fara, han och jag. Så härom dagen när jag hämtade honom från skolan, åkte vi till Burlöv och handlade. Ett problem dock. När jag kommer fram till skolan (det hade regnat hela dagen) så är barnet blött av regnvatten från kinderna till vaderna... Och hans bästis hittar jag stående i en stor vattenpöl, i sockarna och vatten upp till smalbenen...

Som tur var, hann sonen torka upp så pass mycket i eftermiddagssolen, att han inte ville åka hem och byta om innan vi skulle handla väska. Och av alla olika väskor i alla möjliga färger, kommer vi hem med denna. Otippad färg men sonen ville absolut inte släppa handtaget och vad gör man inte som mamma då, det är ju bara att gå till kassan liksom.

Själv kommer jag låna en resväska på obestämbar tid, från mamma. En turkos. Så vi lär nog synas på flygplatsen. En vinröd, en turkos och till på köpet, en rosa kabinväskaryggsäck på ryggen. Japp. Det är vi det - familjen Färg-Taikon!

Men nu är det inte långt kvar, nedräkningen har börjat på riktigt!

 

Att vara så där väldigt tacksam

Att känna sina rötter