Hi.

Welcome to my blog. A crazy mum with her crazy son and then there's the cat. Travels, tips, everyday things - all in a big warm blog.

 Hope you have a nice stay!

Online igen och Blocket-kär

Blocket01

Nu är jag äntligen online igen!

Det har varit totalt hemskt att ha massor att visa och inte en chans att få göra det. Av någon anledning vill min datorn inte veta av Chrome, men jag älskar ju Chrome och använder det jättemycket så jag har verkligen känt mig helt vingklippt. Jag vet fortfarande inte om det fungerar ordentligt, det återstår att se när jag startar om datorn nästa gång. Om det inte funkar kommer jag bli smått galen. Eller formatera om hela datorn. Troligen det senare.

Blocket02 Blocket03

Jag måste ju bara få visa mina fina Blocketfynd. Det börjar faktiskt (sakta men säkert) se ut som ett hem här nu och inte en balsal. Men det är svårt att hitta rätt, när man inte riktigt vet vad rätt är. Vilken stil ska vi ha här, liksom. Och även om jag sa innan vi flyttade, att jag skulle göra helt nytt så handlade inte det om att ha ett helt modernt hem, för det är inte jag. Jag måste ha känsla, tanke, själ och hjärta. Och jag tycker att det börjar med att välja inredning efter det som man bara blir helt kär i. Som den här sekretären.

Blocket04 Blocket05

Den fanns bara där, i en annons och det spelade ingen roll hur många gånger jag sa att jag inte skulle ha den, att det var inte den stilen jag skulle ha här hemma, att den var brun, den försvann liksom inte ur huvudet på mig. Och nu står den här. Med söndrig nyckel, med bara tre ben så den vinglar hela tiden och den ska inte vara brun länge till och skivan hänger för långt ner. Men det gör ingenting, för jag är kär. I en stor, brun, vinglig sekretär. Min fina nya blogghörna och bara min. Och den ska renoveras och målas, helt i sin egen takt. Och jag tror jag vet vilken färg den ska bli, men det får bli en överraskning.

Blocket06 Blocket07

Och denna då? Den fanns ju också på Blocket så klart. Jag har önskat mig en grislampa i hur många år som helst. Och där fanns den. Rostig, smutsig och med en del ladugårdsdoft fortfarande kvar. Orange var kanske inte den färgen jag normalt skulle valt, men jag fick direkt en bild om hur det skulle bli där ovanför bordet och mot den vita väggen. Sen var det ju galet svårt att få ut den bilden ur huvudet. Men det blev bättre än jag trodde. Även om det innebar en massa vinglande på en hög stege för Prins Valiant och en massa direktioner om hur högt eller hur lågt den skulle hänga och hur man ändrade den halvrostiga kedjan, men sen blev jag nöjd till slut och då fanns det bara ett problem kvar, att hitta den rätta lysknappen.

Blocket08

Men även den fann jag till slut och nu hänger den där. Orange, stor och med ett rostigt galler som bara gör det hela så mycket bättre. Så mycket mer mysigt. Och hon som avskyr att ha taklampor, gick från totalt ogillande, till att bli överhuvudet förälskad i det härligt varma ljuset den sprider över vårt fina nya matbord. Det är inte svårt att se sonen sitta böjd över sina läxor på kvällarna medan jag har tagit tag i middagskaoset igen och börjat laga mat igen.

Så, höst och mörker, kom och träng dig på, här stannar vi inne och myser.

Att vara laserbakis

En låda med pepp och huvudet fullt av färger