Hi.

Welcome to my blog. A crazy mum with her crazy son and then there's the cat. Travels, tips, everyday things - all in a big warm blog.

 Hope you have a nice stay!

Semester- och hemesterplaner

Jonte-09

Det är minsann inte lätt att planera semester när man inte har någon bil. Eller ens körkort, om vi nu ska vara ärliga.

Det där med semestrar har det ju varit lite skralt med eftersom ett studiebidrag inte lämnar så värst många pissetassar över när allt är betlat. Och sen behövde man ju jobba hela sommaren eftersom man inte fick några pengar alls annars. Och då är det ju svårt att komma och säga att man ska ha semester i fem veckor, om man bara har en inkomst. Så de senaste fyra åren har det inte blivit så mycket resa av för den här Minifamiljen.

Förra året åkte vi till High Chaparral i alla fall, tillsammans med Gudmor och Jänkaren. Så MiniMe och jag åkte först två tåg med all packning och sen blev vi upphämtade i Värnamo. Det var ju också därför vi satt fast mitt ute i ingenstans i flera timmar, när vi skulle hem och tåget bara stannade två hållplatser från Värnamo och släppte av oss allihop, utan någon som helst chans att komma i kontakt med något företag som skulle komma med en buss och köra oss till Halmstad. Och varm var det - så in i Norden tryckande... Hade man haft bil, hade ju det där aldrig hänt. Hade man haft körkort så hade jag hyrt någons traktor och kört därifrån.

MiniMe vill åka tillbaka i år. Jag har, liggandes med feberkänslor, i soffan, just insett att det kommer aldrig gå. Så de senaste timmarna har jag surfat runt som en tok för att komma på något annat kul man kan göra i sommar. För jag har faktiskt semester i år. Betald semester. Och mina arbetskamrater har förfärats över att jag inte vet hur man plockar ut sommarsemester och mer eller mindre planerat min semester åt mig, medan de suckade djupt och uttryckte sin frustration över att jag inte verkade fatta allvaret. Det var inte ok med bara 1 vecka i juni i alla fall, så mycket förstod jag. Och tur var väl det, för helt plötsligt fick jag ett mail;

Kryssning

Skärmdump från telefonen.

Ok, i ett svagt ögonblick tyckte jag det var superkul att skriva en motivering om varför jag skulle bli uttagen till testpilot, något i stil med; "Aldrig i livet att jag sätter min fot på en båt!"-ish... Och så klart var det precis vad de ville höra.

Så jag och Gudmor ska åka på 22-timmars kryssning. Självklart kastade jag mig in och fick tag på en Seafron Lyx-hytt med lyxfrukost, helt gratis. Sen har vi bokat tre-rätters och allt möjligt gott och nu tittar vi på tåg från Göteborg till Stockholm, för till denna resan är vi två utan varken bil eller körkort. Jag har även insett att jag kanske bara borde åka direkt till Göteborg när jag lämnat av MiniMe till sin pappa, eller asa mig upp i ottan, hoppa på ett tåg till Lund och sen lägga mig tillrätta i en tågstol och somna hela vägen upp till Göteborg. För när vi väl ska iväg och kryssa, väninnan och jag, så har jag knappt 24 timmar innan, kommit hem från Kreta. Jag och MiniMe. Jojo, vi ska till Kreta minsann - i en hel vecka. Tillsammans med ett 30-tal andra, för vi ska på bröllop (och jag ska sjunga).

Så jag kanske inte ska försöka trycka in mer i sommar? En vecka på Kreta med sonen, bröllop och poolhäng, en kryssning och sen hem till Gudmor och Jänkaren för att vila upp mig ett par dagar innan det är dags att börja jobba igen. Sen hoppas jag ju på en larvigt fin sommar så vi kan hänga på utomhusbadet och stranden i Lomma. Kanske ska hålla det öppet, helt enkelt. Hemestra lite, ligga utanför badhytten, åka upp till bror och låta sonen fiska på riktigt. Inga dumma planer det heller.

Skidsemester! Eller är det för tidigt att tänka på snö nu, kanske...? Tänk att det kunde bli så svårt bara för att man helt plötsligt får semester!

Svimningsmånaderna är här

Att bara tipsa lite