Hi.

Welcome to my blog. A crazy mum with her crazy son and then there's the cat. Travels, tips, everyday things - all in a big warm blog.

 Hope you have a nice stay!

Tillbaka ute i rymden

Emma1 Starbucks1

Vi sitter på en buss nu, sonen och jag.

Vi ska till skogen och fira nyår. Och det ska bli så skönt att få vara hemifrån ett tag. Det har varit alldeles för mycket allvar hemma den senaste tiden. Jag har legat med ena foten i högläge i flera veckor på grund av en operation, planerad sådan och den gick säkert som den skulle (i alla fall enligt min läkare) men smärtan gjorde att jag hamnade på akuten i Lund mitt i natten, skrikandes på ett grottmänniskovis. Min pre-op-tanke om att ligga i soffan men datorn i högsta hugg, bloggandes och käkandes praliner, infriades inte. Däremot ett smärtstilledilerium och osammanhängande sms till min omgivning för att få dem att förstå vad jag kunde behöva. Kryckor, tabletter och vattenflaskan, var mina bästisar och jag kan inte minnas att jag åt speciellt mycket.

Men med min vana trogen så blev jag ju sjukt uttråkad ganska snabbt. Tyvärr fanns det liksom ingen ork att göra något då heller, så fotona stannade på minneskortet, datorn stod orörd och tankarna blev för många. Och när de blir för många, då blir det ändå mer rörigt i huvudet och allt fladdrar omkring i ett enda kaos som jag inte hittar ut ur. Så på med Netflix, film efter film, serie efter serie. Och när jag väl började känna mig mindre som om jag var född med klumpfot och rörligheten inte bara fanns i viljan utan även i kroppen, då hände en massa saker på en och samma gång, vilket drog  igång kaoset igen och då fick bloggen stå still igen, för hur börjar man reda ut 1012 tankar som alla kommer på en och samma gång? Och hur får man ner allt som har hänt utan att det låter som ett brev man skrev till sin bästis när man var nio, ni vet, "Idag gjorde jag detta, sen kom hon, sen lekte vi, sen åt vi glass...."

Så vi får väl ta det som det kommer, hörrni.

Emma2Klinta

Och då börjar vi här. När foten väl var bra nog att gå på, så stämdes det träff minsann. Äntligen fick jag träffa Emma, vår alla egna lilla extraknäckande tomte och bloggportalsvärdinna. Vi har mailat, vi har bloggat, vi har skrivit men vi har aldrig träffats! Så när jag får ett litet mail om att det finns en julklapp med mitt namn på, som tack och God Jul från portalens husse och matte, blev det en dejt på Starbucks och snack-snack-snack i flera timmar!

Mellan den dejten och den här bussturen har det då hänt hur mycket som helst, men vi får nog bara låtsas som om ni vet om det redan och när jag sen slänger in det i något inlägg på bloggen, så nickar ni instämmande och säger: "Ja, just det, så var det ju!" - kan vi vara överens på det? Den som hemskt gärna vill ha ett "sommarlovsbrev till bästisen", får så klart höra av sig, så ska jag absolut leverera, men då är ni varnade redan om att innehållet kommer vara helt huller om buller och den röda tråden så fruktansvärt avsaknad, ok?

Love y'all!

Att fira nyår i Trollskogen

Lost track of time and space