Hi.

Welcome to my blog. A crazy mum with her crazy son and then there's the cat. Travels, tips, everyday things - all in a big warm blog.

 Hope you have a nice stay!

To the left - mountains, to the right - water

Crete01 Crete02

Det finns inte många ställen jag varit på, där jag ständigt blir så hänförd av allt runt omkring mig. Men Kreta gör detta med mig. Och Rethymno i synnerhet. Byn vimlar av färger, dofter, gammalt, nytt, folk, bilar och vespor. Leende människor som är hjälpsamma och som visar att de tycker om när en förvirrad skandinav kommer in och pekar på något okänt bakverk, människor som på knackig engelska, blandat med fraser på grekiska, är så tålmodiga med mitt fumlande av de små leksaksslantarna som jag inte lär mig valörerna på.

När man inte åker som turist till en by som är så vana vid turister, så får man verkligen en chans att se det riktiga livet. När man har en chans att gå som man vill, gata upp och gata ner, utan att tänka på någon annan än sig själv, svänga höger och vänster lite på måfå och aldrig riktigt veta var man hamnar, det är då man har chans att lära sig om det äkta Kreta.

Byn är så otroligt olik min egen stad. Det är som att resa bakåt i tiden, till soptunnor på gatorna, dåliga avlopp, vildvuxna ödetomter och halvfärdiga hus. Och även om det är överfullt av bilar och vespor, bussar och taxibilar, människor och hemlösa katter, så känns det ändå så otroligt säkert. Jag är inte rädd. Och jag kan aldrig gå vilse, för som min egen guide lärt mig, så håller jag bara koll på var jag har bergen och var jag har havet - och då hittar man alltid rätt. "To the left - mountains, to the right - water". Crete03 Crete04

Jag älskar att vara ute och gå. Långsamt, på känn, köpa en flaska vatten och fortsätta ett tag till. Upp för bergets fot och sen ner igen, hamna i en lite gränd och stanna till för att vila i färgerna och dofterna. Jag behöver inget mer. Själen vilar långt inne i kroppen och huvudet har slutat stressa. Hjärtat sväller över av kärlek till allt jag ser och jag drömmer om en egen balkong med växter i överflöd.

Men först måste jag lära mig språket. Det står på min "To do list" inför nästa gång jag åker ner. Θα πρέπει να μάθουν ελληνικά!

Att behöva en planeringskväll

This isn't "Good bye"