Hi.

Welcome to my blog. A crazy mum with her crazy son and then there's the cat. Travels, tips, everyday things - all in a big warm blog.

 Hope you have a nice stay!

Trädgårdsdrömmar och kryddplanering

Crete17 Crete18

Hej mina fina!

Jag är lite laserbakis just nu så jag hoppas jag kan hålla tråden. Halva ansiktet smärtar och bultar så mycket att jag börjar få myrkrypningar i resten av ansiktet också. Men varför och hur jag verkligen ser ut just nu, det får vi ta en annan dag, just nu vill jag bara koncentrera mig på annat.

Jag skrev ju att det kändes som vår nere i Skåneland. Jojo, det fick jag ju äta upp. Kallt ösregn, vindar som försöker lyfta taket. Jösses det blev höst igen. Brrrr. Jag gillar inte kyla, inte alls!

Men ok, då är det ju skönt att få krypa ner under filten i soffan (och försöka glömma laserdagen) och börjar fnula på hur altanen ska se ut. Vi har ju fått en ny stor altan att härja runt på här i Lund. Jag måste nog försöka sätta upp något litet staket mot den allmänna gräsmattan, vissa har lite svårt att förstå att man inte bara kan klampa rakt upp till fönstren eller stå på min altan och sparka boll. Lustigt hur olika vi tänker, eller hur? Hade där funnits ett staket hade ingen gått in liksom. Ja ja, strunt samma, jag har trevliga grannar och det är faktiskt mest barn som springer in här.

Sularpsfarmen som inte ligger så långt bort från mig, har lagt ut så fina bilder på citronträd och hortensior så jag verkligen fått lägga band på mig för att inte åka dit och fylla bussen hem med plantor. Ibland saknar jag verkligen bil. Fast är det bra att vara billös, man kan liksom inte handla hur mycket som helst. Det är bra för plånboken.

Min dröm, är att ha en stor grönskande altan. Och det har jag chansen till nu. Dels har jag en liiiten gräsplätt. Någon som bott här innan har grävt upp två trädgårdsland, och resten är stenplattor. Jag har redan loppat kafébord och en massa stolar, så vi kan få plats här ute medan grillen håller på. Jag har lovat Jonte att vi ska mäta upp hur stort ett innebandymål är, på det fula bruna planket på sidan om altanen. Han står där och tränar målskott nämligen, så det kan ju vara en kul idé tyckte jag. Så blir det lite färg på planket med. Och sen är jag larvigt svag för citronträd, apelsinträd, olivträd och blommor. Clementinträden i guidens trädgård går inte av för hackor heller men det blir nog svårt att smuggla hem ett på planet. Just det där att kunna gå ut och plocka något som man kan äta, som man har planterat själv, det ger mig pirr i hela kroppen. Jag är totalt hopplös med trädgårdsland och det enda som trivs hos mig är pelargoner och orkidéer, sånt som jag kan glömma bort att vattna och de klarar sig ändå. Men jag kanske skulle satsa på en kryddträdgård? Om inte ena väninnans man kommer och gör potatisland av hela alltet (han har erbjudit sig att göra det, eller om det kanske mest ska klassas som ett hot, det vet jag inte men något potatisland blir det inte!!)

Vad har ni i era trädgårdar? Eller på era balkonger och altaner?

Jag får nog åka ut till Sularpsfarmen i alla fall, så kanske alla mina planer faller på plats liksom. En sak är säker, det kommer vara den mest väldoftande bussen när vi är på väg hem i alla fall. Det tror jag nog folk skulle tycka var trevligt, eller hur? Ja, så får det nog bli. Fortsättning följer, helt enkelt.

Namaste!

Ett annorlunda pyssel

Att tipsa lite om Xania