Hi.

Welcome to my blog. A crazy mum with her crazy son and then there's the cat. Travels, tips, everyday things - all in a big warm blog.

 Hope you have a nice stay!

Universums tråkigaste månad

Januari1 Januari2

Alltså jag har aldrig tyckt om januari. Det räcker med en vecka eller så, sen har den där nyförälskelsen av "ett nytt år" lagt sig och jag tycker mest det är kallt och mörkt. Varför kan inte januari vara 28 dagar istället för februari? Man kan läsa på sociala medier om att januari är den fattigaste månaden, den innehåller den mest deprimerade dagen, folk har skuldsatt sig inför jul och nyår.

Och i Skåneland har vintern tagit ett nytt tag om oss. Den vita dimman som är så full av frost och vatten, ligger som ett täcke på morgonen. Visst blir det vackert i naturen av rimfrosten men för mig är det för kallt. Jag fryser om fingrarna, längtar efter mitt duntäcke och vill helst bara hålla mig inomhus framför en brasa (som jag tyvärr inte har någon. Det borde vara standard i alla nya lägenheter - öppen spis!) och dricka te och bara vara varm. Jag muttrar gång på gång när jag står där och väntar på bussen "Jag är inte byggd för kyla!" och bussen är alltid försenad. Januari3 Januari4

Men så kommer solen fram. Dimman lyfter och solen värmer. Och rimfrosten sitter kvar. Och det glittrar, skiner och glänser. Och jag pälsar på mig en extra halsduk och går ut. Det biter kallt i kinderna och jag vet att fingrarna kommer bli kalla om en liten stund. Jag önskar igen att jag hade struntat i fåfängan och tagit med mig mössan. Men när jag lyfter blicken lite, så är det inte mörkt längre. Det är kallt men mörkret har försvunnit. Som om januari försöker kompensera sin kyla med att visa solen, säga till mig "Se här, det är inte bara mörkt och kallt. Jag vet att jag är universums tråkigaste månad men se vad jag kan göra!" 

Och det är vackert! Och folk verkar inte stressa lika mycket. Och de ler. Och jag inser att jag faktiskt inte vill gå in igen. Det är vackert. Det är vitt. Det lyser och glittrar. Och snart är månaden faktiskt över. Det gick att ta sig igenom januari, precis som alla andra år. Och snart är det kort månad och sen får vi lov att säga att våren är på väg. Snart.

Så jag tar mina frusna fingrar, går en liten bit till, hittar mer glitter och sen känns det bättre igen. Men jag är fortfarande inte byggd för kyla....

Att vara testpilot igen

Att ha "snöat in"