Hi.

Welcome to my blog. A crazy mum with her crazy son and then there's the cat. Travels, tips, everyday things - all in a big warm blog.

 Hope you have a nice stay!

Vad heter "Free kisses" på grekiska?

Crete13 Crete14

Ett tips till alla som planerar en möhippa i Grekland - skriv plakatet på grekiska, ingen förstod vårt "Bride to be - free kisses" utan det slutade med att Svärmor tog på sig rollen som "inkastare" och hojtade över land och rike att här kunde man minsann få en röd pussmun på kinden alldeles gratis. Men det fanns några tappra kretanare som ställde upp, något förvirrade och jag är övertygad om att jag såg honom ringa sin kompis sen för att berätta att han precis blivit antastad av en konstig svenska. Vad vi däremot fick uppleva, var hur underbara kvinnorna är i det här landet. De kom ut ur sina affärer, de raggade upp karlar till bruden, de ropade lyckönskningar till henne och önskade henne ett långt och lyckligt liv. En sån fantastisk uppslutning i Sisterhood, liksom. Crete15

Och när vi går där i Old Town, så snubblade vi rakt över ett Fish Spa och jag som redan utmanat mig själv i flygtur, fick den strålande idén att prova dock med enormt mycket övertygande hejarrop om att det faktiskt inte gjorde ont utan var väldigt trevligt. Så där stormade vi in, alla 11 liksom och började tvätta fötterna och placera ut oss. Kvinnan som ägde stället var otroligt gullig och tog hand om oss, hjälpte oss att hälla upp lite gott att dricka medan vi satt där och fotograferade och agerade värdinna. Och när våra 15 minuter var över, sa hon leende att vi gärna fick sitta kvar och ta lite extra tid om vi ville. Crete16Det här med att ha 33 grader när klockan är kvart i fem på eftermiddagen, det är något jag skulle kunna vänja mig vid faktiskt.

Älskar't!

Att få presentera herr och fru Lindvall

Möhippa del 2