Hi.

Welcome to my blog. A crazy mum with her crazy son and then there's the cat. Travels, tips, everyday things - all in a big warm blog.

 Hope you have a nice stay!

Vardagsstunder

2016-05-24-06-29-43Good morning, Tuesday!

Alltså tiden flyger ju bara fram. På söndag är det Mors Dag, brukar ni fira den?

Och sommarvärmen har kommit så där lagom till skolavslutningsdagarna. Och syrenerna blommar till Mors Dag.

Igår åt vi kvällsmat på altanen. Första gången. Sigge låg i gräset, grillad kyckling enligt Jontes önskan och för en gångs skull åt vi tillsammans. Ja, vi är dåliga på det. Jonte äter mest på sitt rum och jag låter honom faktiskt. Vi har inte direkt suttit ner och ätit ihop sen separationen. Det är inte så viktigt för mig. Vi har andra kvalitetsstunder istället. Morgonmys i soffan, pendla till skolan, gå tillsammans till affären, läsa god natt-boken. Äta ska man få göra i lugn och ro utan att bli steessad av någon annan. Jag är själv inte uppvuxen med att vi alltid satt tillsammans och åt, varken frukost eller middag. Vi hade också olika tider i min familj. Precis som jag och Jonte. När många andra äter middag klockan fem eller sex, då leker han med sina kompisar. Då är killarna ute på gården i grannens studsmatta eller har vattenkrig. Sen är han väldigt lik mig med att inte vilja ha lagad mat på kvällen. Vi vill hellre äta något lättare, som igår, lite grillad kyckling och grönsaker. Det är lättare att sova om man inte är fullproppad med pasta eller potatis. Och sen hoppa studsmatta i kvällsolen tills han är helt genomsvettig och sen direkt in i en varm dusch och ner i säng.

Nä, här har vi inte bara en stund som räknas, vi tar massor med "vardagsstunder" istället och låter maten tysta mun. Och ibland möts vi över en grillad kyckling på altanen.

Nytt liv, liten fot

Söndagspussel